Vukovar: Sutra počinje suđenje osmorici iz Borova

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Vukovaru sutra će početi sudski proces za ratne zločine počinjene 1991. na području istočne Slavonije u kojem će se osmorici hrvatskih državljana iz Borova, bivšim pripadnicima "milicije tzv. SAO Krajine" suditi za kaznena djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Na optuženičku klupu sjest će okrivljeni Jovan Čurčić (48), Miloš Držajić (35) i Duško Mišić (40) koji se od 13. ožujka prošle godine nalaze u pritvoru u Okružnom zatvoru u Osijeku. Dragan (Bogdanov) Savić (34) i Željko Savić (31) branit će se sa slobode, dok se preostala trojica okrivljenika Dragan (Čedin) Savić (34), Mladen Maksimović (36) i Jovica Vučenović (45) nalaze u bijegu i nedostupni su policiji i sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudskim vijećem predsjedat će sudac Ante Zeljko.

Prema navodima iz optužnice, koju je početkom rujna prošle godine podiglo županijsko Državno odvjetništvo u Vukovaru, osmoricu okrivljenika iz Borova tereti se da su u razdoblju od 1. kolovoza do 13. rujna 1991. kao pripadnici "milicije tzv. SAO Krajine u Vatrogasnom domu i Stanici milicije u Borovu Selu naređivali ubijanje civilnog stanovništva, mučenje i nečovječno postupanje prema njima". Uslijed toga je, navodi se, devet zatočenika podleglo zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama.

Tijekom sudskog procesa bit će saslušano 50-ak svjedoka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara