Vukovar: Uručeno odličje rektoru katedrale u Udinama

VUKOVARSKO-srijemski župan Nikola Šafer predao je danas u Vukovaru odličje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski rektoru katedrale župe Marijina Uznesenja u talijanskom gradu Udine msgr. Gastoneu Candussou, kojim ga je za humanitarnu pomoć Hrvatskoj u Domovinskom ratu odlikovao predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Msgr. Gastone Candusso organizirao je tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj prikupljanje humanitarne pomoći u Italiji za ratom stradala hrvatska područja. Putem medija širio je istinu o RH, organizirao kulturne priredbe i izložbe o ratnim razaranjima Hrvatske i tako dao velik doprinos priznanju i promicanju međunarodnog položaja naše domovine, rekao je tijekom svečanosti predaje odlikovanja župan Nikola Šafer koji je odlikovanje uručio u svojstvu izaslanika predsjednika Republike.

Uoči predaje odlikovanja u pastoralnom centru Sv. Bono vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i msgr. Gastone Candusso položili su vijenac na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara