Warren u Iowi prestigla Bidena u demokratskoj kandidaturi za predsjednika SAD-a

Warren u Iowi prestigla Bidena u demokratskoj kandidaturi za predsjednika SAD-a
Foto: EPA

U DEMOKRATSKOJ utrci za Bijelu kuću liberalna senatorica Elizabeth Warren je, pokazuje anketa, prvi put pretekla bivšeg potpredsjednika Joea Bidena u Iowi, saveznoj državi koja je važna jer će prva glasati na demokratskim predizborima.

Warren prestigla Bidena u Iowi

Warren s 22 posto glasova vodi ispred Bidena koji ima 20 posto, a koji je pak daleko ispred neovisnog senatora Bernieja Sandersa s 11 posto, pokazuje ta anketa koju su zajedno proveli Des Moines Register, Mediacom i CNN.

Nitko od ostalih kandidata nije dobio dvoznamenkasti broj u toj poljodjelskoj saveznoj državi na Srednjem zapadu, pokazuje anketa koja je objavljena u subotu navečer i koja potvrđuje da potpora Elizabeth Warren raste posljednjih tjedana.

Na nacionalnoj razini Biden je još uvijek favorit

Joe Biden, bivši demokratski potpredsjednik Baracka Obame, u anketama na nacionalnoj razini ipak ostaje favorit koji bi mogao biti protukandidat Donaldu Trumpu u studenom 2020. godini.

Republikanska stranka će nedvojbeno nominirati milijardera za još jedan četverogodišnji mandat.

I Joe Biden i Elizabeth Warren su u sedamdesetima, ali prvi, kojemu je 76 godina, potiče više pitanja o svojoj dobi i o zdravstvenom stanju nego potonja, kojoj je 70 i koja vodi dinamičnu kampanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara