WestLB AG odabrala HP za upravljanje globalnom IT infrastrukturom banke

TVRTKA HP objavila je da ju je WestLB AG, europska komercijalna banka i jedan od vodećih njemačkih davatelja financijskih usluga, odabrala za svog globalnog davatelja usluga vezanih uz informacijsku tehnologiju.

U očekivanju implementacije čiji se početak očekuje 1. siječnja 2005. godine, tvrtka HP odabrana je za upravljanje globalnom IT infrastrukturom banke WestLB i razvoj nekih njezinih aplikacija. Planirana petogodišnja suradnja obuhvaća usluge u vrijednosti procijenjenoj na 500 milijuna USD te premještaj otprilike 450 djelatnika iz svjetskih sjedišta u Düsseldorfu, Njemačkoj, Londonu, New Yorku i Tokiju.

HP očekuje da će pružati sveobuhvatne usluge, od aplikacijskih i infrastrukturnih usluga do globalnog upravljanja radnim okružjem banke WestLB, uključujući poštanske sustave, tehnologiju radnog okružja i telefoniju. HP će osigurati upravljanje mrežama banke i njihov svakodnevni rad te razvoj i podršku web-stranica i Intraneta. Osim toga, HP će osigurati i korisničku podršku i usluge vezane uz projekte.

“Prijenos naših IT funkcija predstavlja novu prekretnicu u strategiji banke WestLB, prema kojoj ćemo se ubuduće usredotočiti na svoje osnovne zadaće”, izjavio je Klaus-Michael Geiger, član upravnog odbora banke WestLB. “HP nam je ponudio uvjerljiv paket prilagođenih usluga koji će osigurati stvaranje fleksibilnih i pristupačnih rješenja. Osim toga, iza njega stoji uvjerljiva strategija za djelatnike tvrtke WestLB Systems.”

“Izuzetna nam je čast uspostaviti strateško partnerstvo s bankom WestLB AG te joj omogućiti korištenje naše globalne stručnosti u pružanju informatičkih usluga, kako bismo joj pomogli u smanjenju troškova i povećanju agilnosti”, izjavio je Uli Holdenried, potpredsjednik odjela Managed Services u tvrtki HP.

 “Kroz uspostavljeno partnerstvo ovaj odnos predstavlja još jedan značajan korak za HP kao vodećeg svjetskog davatelja IT usluga.”

HP planira podržati IT okruženje banke WestLB temeljeno na strategiji Adaptive

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara