WLAN – surfanje bez žice

T-Com nudi novu uslugu WLAN - bežični pristup internetu uz ADSL tehnologiju. U prvih mjeseca dana korisnicima se nudi paket koji uključuje pristupnu točku s ADSL modemom po cijeni već od 99 kuna, s tim da se ugovor treba potpisati na rok od 18 mjeseci.

Računala više računala u stanu povezuju se preko bežične pristupne točke Gigaset SE515 dsl s ugrađenim ADSL modemom. Ako već posjedujete ADSL modem te ga i dalje želite koristiti, kao pristupnu točku bežičnog Interneta možete koristiti Gigaset SE505 dsl/cable. Ovaj uređaj možete koristiti samo s ADSL modemom koji ima Ethernet priključak. Za svako računalo koje se želi umrežiti potreban je bežični adapter - Gigaset USB Adapter ili Gigaset PC Card, što ovisi o vrsti računala. Ukoliko se radi o desktop računalu, preporučuje se Gigaset USB Adapter. Gigaset PC Card je namijenjen računalima s PCMCIA utorom koji ima većina prijenosnih računala.

Domet bežične pristupne točke je oko trideset metara, a kvaliteta u prvom redu ovisi o konstrukciji pregradnih zidova objekta u kojem se nalazi. Na jedan aparat može se spojiti više desetaka računala. WALN je namijenjen kućim korisnicima te malim poslovnim korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih mjesec dana, od 15. listopada do 15 studenoga 2004., u ponudi su posebni paketi. Za 99 kuna može se dobiti Gigaset SE515 dsl ( uključuje bežičnu pristupnu točku, router, ADSL modem). Po 199 kuna prodaju se Gigaset SE515 dsl + PCMCIA kartica ( uključuje bežičnu pristupnu točku, router, ADSL modem i PCMCIA karticu Gigaset PC Card 54) i Gigaset SE515 dsl + USB uređaj (uključuje bežičnu pristupnu točku, router, ADSL modem, USB uređaj Gigaset USB Adapter 54).

Navedeni paketi mogu se kupiti samo uz otpisivanje 18 mjesečnog ugovora uz postojeće ADSL uvjete.

Za MAXadsl, koji je u ponudi nešto više od mjesec dana, do sada se odlučilo nešto manje od deset tisuća korisnika. U T-Com-u očekuju da će do kraja godine potpisati još desetak tisuća ugovora s korisnicima zainteresiranim za superbrzi Internet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara