"Za Fritzla su djeca bila krave muzare"

AUSTRIJSKI mediji nastavili su s iznošenjem šokantnih detalja u slučaju austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Najnovija izvješća policijskih istražitelja govore o tome kako je Fritzl troje od šestero djece, rođene u incestuoznoj vezi s Elisabeth, odgajao van podruma jedino zbog dječjeg doplatka.

Slomljeni 73-godišnji Fritzl policiji je rekao kako je "pokazao milosrđe" nakon što je uvidio da je podzemna ćelija premala za šestero djece, međutim policija je izvijestila kako je, nakon što je posvojio djecu, mjesečno primao naknadu od 2.600 eura. Za sad 15-godišnju Lisu je primao po 600 eura mjesečno, a za 14-godišnju Moniku i 12-godišnjeg Alexandera po 1.000 eura mjesečno.

Podsjetimo, austrijski monstrum je zajedno sa suprugom Rosemarie posvojio troje Elisabethine djece. Fritzl je supruzi rekao kako je njihova nestala kćer namjerno odbacila svoju neželjenu djecu, jer se nije mogla brinuti za njih. Djecu je, prema njegovoj priči, ostavljala ispred vrata njihove kuće.

Djeca jedino kao izvor zarade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca su za njega bila krave muzare. Sve što je učinio nije bilo zbog brige za njih, već zbog toga što je na njima zarađivao", rekao je jedan od policijskih istražitelja.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara