Za Županijski sud preporučili sutkinju koja je presudila u korist osuđenog pedofila!

Za Županijski sud preporučili sutkinju koja je presudila u korist osuđenog pedofila!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

IZMEĐU nekoliko kandidata koji se natječu za mjesto parničnog suca Županijskog suda u Splitu, sudačko vijeće dalo je najviše glasova sutkinji splitskog Općinskog suda Sandi Petričić, koja je 72-godišnjem Trogiraninu Ivanu Frani, nepravomoćno osuđenom za pedofiliju, dosudila 50 tisuća kuna za duševne boli, koje je trpio jer su novinari Slobodne Dalmacije pisali o kaznenom postupku koji se protiv njega vodio zbog bludnih radnji nad malodobnim djevojčicama iz susjedstva.

Tužio Slobodnu Dalmaciju na pola milijuna kuna!

Dvaput je nepravomoćno osuđen, no spasila ga je zastara! Novinu je inače tužio na pola milijuna kuna, a kako je postupak protiv njega obustavljen, država nije uspjela naplatiti 15 tisuća kuna sudskih troškova. Još gore, ni Franine četiri žrtve nisu mogle potraživati odštetu za svoje duševne boli.

Bludničio je u proljeće 1997. godine. Curice je u stan mamio bombonima i sladoledom. Dirao bi ih po intimnim dijelovima tijela, onanirajući pri tom. Osudili su ga koncem 2002. godine na dvije godine zatvora, no predmet je vraćen na ponovno suđenje, jer sudac nije nazočio vještakovom ispitivanju oštećenica. Ponovno je osuđen na istu kaznu, ali je postupak obustavljen zbog zastare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi Bajićevog zamjenika Josipa Čule

Premda je javnost njezinu presudu dočekala na nož, Sanda Petričić možda i nije mogla drugačije, s obzirom da je Frana iz kaznenog postupka za pedofiliju izašao slobodan - greškom suda!

Specifična primjena zakona i aljkav rad, sinergijom svojstvenom hrvatskom pravosuđu, doveli su do toga da su sudovi diskriminirali oštećene, a zaštitili počinitelja i još ga obilato nagradili?! To svakako nije bila intencija zakonodavca, već rezultat poraznog stanja "na terenu".   

Sutkinju Petričić svrstavaju među ljude Bajićevog zamjenika Josipa Čule, dugogodišnje sive eminencije Županijskog suda u Splitu, koji je nedavno iskadrovirao i čelne pozicije na Općinskom sudu u Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara