Zadar: Predstavljena pjesma "U čast Svetom Ocu"

U ZADARSKOJ je nadbiskupiji u povodu dolaska pape Ivana Pavla II. u Zadar danas predstavljena prigodna pjesma "U čast Svetom Ocu" koju izvode gotovo svi zadarski pjevači.

Predstavljajući pjesmu na današnjoj konferenciji za novinstvo, predsjednik Organizacijskog odbora za doček Svetoga Oca u Zadru 9. lipnja Ivan Mustać rekao je kako se Odbor na samu početku odlučio da u izvedbu pjesme uključi što veći broj zadarskih glazbenih zvijezda.

Ta pjesma, za koju je tekst napisao don Zdenko Dundović, a glazbu i aranžman Tomislav Pehar, svojevrsna je himna posjetu Svetoga Oca Zadru, rekao je Mustać.

Ne kanimo oponašati pjesmu "Moja domovina", nego pjesmom pokazati sve zadarske vrijednosti i povezanost Zadra sa Svetim Ocem, izjavio je autor glazbe i aranžmana Tomislav Pehar, najavivši i prigodni spot za nekoliko dana.

Autor teksta don Zdenko Dundović dodao je kako je u tekstu nastojao ujediniti sve zadarske vrijednosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma "U čast Svetom Ocu" bit će izvođena na središnjem svečanom misnom slavlju u trenutku kad se budu prinosili darovi Svetome Ocu.

Pjesmu izvode Tomislav Bralić i klapa Intrade, Zoran Jelenković, Vedran Ivčić, Davor Pekota, Ivica Sikirić-Ićo, Bepo Matešić, Mladen Grdović, Vili Kalmeta, Pino i Denis, Jere Masnov, Emilija Kokić, Marina Tomašević, Željka Marinović, Amenda Stošić i Duško Lokin.

Refren pjesme glasi: "Kalelargom Petre prođi, do Donata Svetog dođi, zadarska te riva moli, hrvatska te zemlja voli.

Mir i ljubav nek zavlada, usrid bilog Zadra grada, Sveti Oče blagoslovi sakupljeni narod ovi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara