Zadranin opet prepravio mrzilački grafit "Ubi Srbina": "Ide li vam to na živce?"

Zadranin opet prepravio mrzilački grafit "Ubi Srbina": "Ide li vam to na živce?"
Foto: Facebook

ZADRANIN Jure Zubčić, koji je u prosincu prošle godine prepravio mrzilački grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina" i zbog toga čak zaradio anonimnu kaznenu prijavu "zbog uništavanja tuđe imovine", sada je prepravio još jedan zidni natpis istog sadržaja.

"Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite. Jer dok god sam vam ja problem. Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa?" prokomentirao je Zubčić na Facebooku u objavi postavljenoj u ponoć.

>>> Šatoraš prijetio mladiću da će mu raznijeti auto. DORH mu dao mladićevu adresu

>>> Zadranin popravio idiotski grafit "Ubi Srbina" pa dobio kaznenu prijavu

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Da, opet sam prepravio grafit.

Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite.

Jer dok god sam vam ja problem. Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju? Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira.

I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane. Nisu autorima problem ni srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje?

Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo?

Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite srpkinju ili srbina. I nemojte mi s tim srbi su ovakvi, hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu.

P. S. Hvala onima koji su mi ukazali na grafit
P. S. 2. Posebno hvala onima koji su mi poklonili ljubičasti sprej :)
P. S. 3. Loš sam crtač, pa mi je srce ispalo loše", stoji u Facebook objavi Jure Zubčića.

Prijetili su mu na Fejsu

Podsjetimo, Zubčić je u svibnju 2017. dobio prilično ozbiljnu prijetnju putem Facebooka nakon što je na svom profilu objavio otvoreno pismo zastupniku Glasnoviću koje su prenijeli gotovo svi hrvatski mediji.

U međuvremenu se otkrilo tko mu je prijetio te da je riječ o šatorašu, vrlo aktivnom na prosvjedima u Savskoj. Taj mu je poručio: "Nastaviš li kenjati po Domovini za koju sam se borio morati ćeš paziti kad otključavaš auto i pališ žmigavac u vožnji. Ne moram osobno dolaziti u Zadar, dovoljno je da samo kontaktiram svoju 'vezu' iz Izraelske Agencije M!".

Zubčić je prijetnju prijavio policiji, a zanimljivo u tom slučaju je da je DORH osumnjičeniku poslao Zubčićevu adresu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara