Zagreb: Na divljem odlagalištu otpada pronađene kemikalije

NA DIVLJEM odlagalištu otpada nedaleko od Centra male privrede Savica Šanci, na zagrebačkoj Peščenici, policija je danas oko podneva pronašla sedamdesetak boca i oko 35 metalnih kanti s različitim kemikalijama.

Kako se doznaje u Operativnom dežurstvu zagrebačke policije, kemikalije je na divljem odlagalištu uočio građanin, koji je o tome obavijestio policijsku ophodnju.

Osim policije, koja i dalje traga za osobom koja je bacila kemikalije, očevid su na mjestu događaja obavili i djelatnici Zavoda za toksikologiju, Hrvatskih voda i Sanitarne inspekcije.

Kemikalije nisu ugrozile zdravlje ljudi ni okoliš, a preuzela ih je tvrtka Čistoća, koja ih je odložila u reciklažno dvorište na Jakuševcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ističe kako je u metalnim kantama bila epoxy smola, te da je dvadesetak plastičnih i pedesteak staklenih boca bilo ispunjeno različitim kemijskim spojevima, primejrice kadmij-nitratom, kloraminom T., benzinom, toulenom i propanolom.

To je drugi pronalazak bačenih kemikalija u posljednjih tjedan dana na zagrebačkom području.

Ispod zagrebačkoga Mosta mladosti 3. siječnja pronađeno je više od 200 plastičnih boca s raznim otrovnim i zapaljivim laboratorijskim kemikalijama, no ni tada nije zagađen okoliš. Za odlagačem tih kemikalija policija još traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara