Split: Prosvjed zbog makarskog smeća

STANOVNICI splitskih četvrti Mejaša i Kamena, između kojih se nalazi odlagalište otpada Karepovac, popodne su počeli prosvjed i zapriječili dolazak kamiona sa smećem iz Makarske na to odlagalište čije saniranje oni, kako tvrde, traže već osam godina.

Splitsko Gradsko vijeće je na jučerašnjoj sjednici gradu Makarskoj izdalo dozvolu da privremeno, do 5. siječnja, odlaže smeće na tom odlagalištu.

Predsjednici gradskih kotara Mejaša i Kamena Igor Vojković i Mate Balić kažu da prosvjeduju zbog odluke Gradskog vijeća i da će prosvjedovati "dokle god grad Split primjereno ne reagira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Balić je kazao da stanuje dvadesetak metara od odlagališta i da oni već osam godina neuspješno traže uređenje Karepovca. "Odlukom Gradskog vijeća da Makarani svoje nakupljeno smeće dovezu na Karepovac poniženi smo mi stanovnici Kamena i Mejaša", ističe Balić.

"Smeće iz Makarske samo je kap koja je prelila čašu. Naš prosvjed je opravdan", kazao je novinarima Vojković.

Grad Makarska već dva mjeseca nema kamo odlagati smeće, od kada je zatvoreno odlagalište u Donjoj gori na Biokovu zbog protivljenja tamošnjeg stanovništva. Do sada je svaki drugi pokušaj i dogovor o odlaganju smeća propao, pa je Makarska zatrpana smećem kojega se do jučer nakupilo oko 600 prostornih metara. Grad Split je jučer priskočio u pomoć odlukom o privremenu odlaganju smeća do 5. siječnja. Do tada bi odlukom Ministarstva zaštite okoliša trebalo ponovno biti otvoreno, privremeno, odlagalište u Donjoj gori na Biokovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara