Zagreb: OSUĐENI PLJAČKAŠI 1,2 milijuna kuna iz ININOG KOMBIJA

Željko Orešić osuđen u odsutnosti je na šest, a Antun Lovik na osam godina zatvora zbog pljačke više od 1,2 milijuna kuna iz Ininog kombija, u ožujku prošle godine u Zagrebu.

Osim zatvorske kazne, pljačkaši će Ini morati nadoknaditi novac kojeg su se domogli pljačkom kombija u kojem je bio utržak 37 benzinskih postaja.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Draženčić je Orešića, koji je u bijegu, osudila na šest godina zbog pljačke i krađe dva automobila, dok je Lovik zbog razbojstva osuđen na osam godina zatvora.

Loviku je, kako je pojasnila, dosuđena veća kazna jer je i ranije osuđivan zbog sličnih kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema optužnici dvojica razbojnika Inin su kombi opljačkali u večernjim satima, 19. ožujka 2002., na Livadarskom putu u zagrebačkom naselju Maksimir. Orešić je ranije ukrao kombi na koji je nalijepio oznake ´Crvenog križa´ i fiat uno, a na oba vozila promijenio je registarske pločice.

Lovik je ukradenim kombijem presreo kombi u kojem je prevožen utržak s Ininih benzinskih postaja, dok je Orešić iza zaustavio ´fiat uno´ i dvojici Ininih djelatnika spriječio bijeg.

Inine djelatnike razbojnici su potom, zaprijetivši im automatskom puškom i pištoljem, natjerali da uđu u njihov kombi, gdje su ih zavezali i ostavili nekoliko ulica dalje.

Razbojnici su se potom razdvojili, a Lovik je lani uhićen u Njemačkoj i izručen Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara