Zagreb: Šestogodišnja djevojčica poginula, petero djece ozlijeđeno

POGIBJA šestogodišnje djevojčice i petero ozlijeđene djece pješaka, tragične su posljedice jučerašnjeg "crnog dana" na zagrebačkim cestama.

Dva vozača su pobjegla s mjesta nesreća koje su skrivili, ali je jedan od njih prije toga ipak odvezao lakše ozlijeđenoga dječaka nedaleko njegova doma, izvijestila je policija.

Djevojčica je preminula sinoć u bolnici nakon što ju je poslije podne na području Dubrave pregazio kiper. Njena petogodišnja prijateljica teško je ozlijeđena.

Nesreća se dogodila nešto prije 18 sati kada je 35-godišnji vozač pri skretanju pregazio djevojčice i njihov tricikl stražnjim desnim kotačem kipera "Man", zagrebačkih registracijskih oznaka.

Samo dvadesetak minuta kasnije, također na području Dubrave, ozlijeđen je 12-godišnji dječak na kojega je naletio nepoznati vozač teretnog ili kombi vozila za kojim se traga. Vozač je obilazeći autobus na stajalištu prednjim dijelom vozila naletio na dječaka na pješačkom prijelazu i pobjegao. Policija je utvrdila da je vozilom, najvjerojatnije smeđe ili tamnije boje, upravljao muškarac s diopitrijskim ili sunčanim naočalama, starosti oko 35 godina i svijetle kose.

U Sesvetama na raskrižju dviju ulica nepoznati automobil naletio je oko 14,30 sati na 10-godišnjeg dječaka koji je neoprezno pretrčavao cestu gdje nema pješačkog prijelaza. Vozač je lakše ozlijeđenog dječaka prebacio blizu mjesta stanovanja i pobjegao.

Na Trešnjevci je oko 16 sati 7-godišnjeg dječaka, dok je neoprezno prelazio raskrižje, udario "ford escort" koji je, kažu u policiji, propisno vozila 48-godišnjakinja.

Nešto prije 17 sati na području Maksimira, 52-godišnja vozačica "renault twinga" naletila je na djecu dok su prelazila pješački prijelaz na raskrižju. Jedan je 10-godišnjak ozlijeđen i prevezen u Kliniku za dječje bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara