Zagreb: Snalažljivi 47-godišnjak otjerao "reketare"

DVOJICA muškaraca osumnjičena su za pokušaj protupravne naplate od snalažljivog 47godišnjaka koji je uspio zavarati napadače i domoći se pištolja te ih hicem u zrak otjerao, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Prema policijskom izviješću, dvojica osumnjičenika, u dobi od 28 i 29 godina, vozili su se prekjučer Ilicom kada su u "Jaguaru" ugledali 47-godišnjeg muškarca koji im je bio dužan za čišćenje kotlovnice. Dvojac je nastavio pratiti muškarca koji se zaustavio i ušao u zgradu u Cankarevoj ulici, gdje je imao sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pričekali su ga u veži i napali tako da ga je jedan držao za vrat, dok ga je drugi udarao šakama po glavi i tijelu. Uzeli su mu mobitel i ključ od automobila, no žrtva im je tada rekla da u automobilu ima kreditne kartice te da će im dati novac ako ga prestanu tući.

Oni su mu dali ključeve, a muškarac je tada iz pretinca izvadio revolver, koji legalno posjeduje, i zatražio svoj mobitel. Napadači su krenuli na njega, no on se nije dao smesti nego je ispalio hitac. Jedan od napadača mu je tada vratio mobitel kojim je 47-godišnji muškarac nazvao policiju.

Počinitelji su ipak uspjeli pobjeći s mjesta događaja, a napadnuti muškarac je s lakšim ozljedama prevezen u bolnicu. Slučaj je prijavio policiji koja je napadače pronašla na kućnim adresama, uhitila ih i jučer privela istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara