Zagrebačka policija sutra provodi posebnu akciju

Zagrebačka policija sutra provodi posebnu akciju
Foto: MUP

ZAGREBAČKA policija u petak će provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka, nakon što su u prvim danima 2019. u prometu poginula dva pješaka.

U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva poginula pješaka u prometnim nesrećama, upozorila je zagrebačka policija, koja će akciju provoditi s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka.

Policija napominje da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača pa ih poziva da zbog vlastite i sigurnosti pješaka prilagode brzinu uvjetima na kolniku.

Pješaci kao najranjiviji sudionici u prometu prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju, upozorava policija, pozivajući na oprez pješake i vozače.

Pješake savjetuje da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, a vozače da posebnu pozornost obrate na pješake i da ne pridonose crnim brojkama jer se samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavaju nesreće s najtežim posljedicama i čuvaju životi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara