Zagrebačka prostitutka uhićena zbog podvođenja dviju djevojaka

POČETKOM tjedna u Zagrebu je uhićena 27-godišnja hrvatska državljanka koja je početkom ove godine organizirala prostituciju  dviju djevojaka, 19-godišnje bosansko-hercegovačke državljanke i 22-godišnje hrvatske državljanke.

Prema policijskim saznanjima, 19-godišnjakinja se prostitucijom počela baviti u utorak, nakon što ju je svodnica nekoliko dana na to nagovarala. Osim toga u studenom prošle godine nagovorila ju je da se preseli k njoj u Zagreb, te da potpiše ugovor s vlasnikom stana u naselju Špansko o unajmljivanju stana u koji su se zajedno uselile.

27-godišnjakinja je u stanu organizirala prostituciju, a klijente je pronalazila putem Oglasnika. 23. siječnja nakon ustrajnog nagovaranja 27-godišnjakinja je 19-godišnjakinju nagovorila da se i sama počne prostituirati.

Rekla joj je da će svaki spolni odnos naplaćivati 400 kuna za pola sata odnosno 600 kuna za sat vremena. Polovicu zarađenog novca 19-godišnjakinja je morala davati svodnici zbog troškova stanovanja, oglašavanja i stanarine.

U rujnu prošle godine svodnica je s 22-godišnjom hrvatskom državljankom dogovorila posudbu 20.000 kuna za školovanje, a koje bi joj djevojka vraćala kroz prostituciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom ove godine 27-godišnjakinje je pozvala 22-godišnjakinju u unajmljeni stan i rekla joj da se može početi prostituirati kako bi joj počela vraćati dug. Dogovor je bio isti kao i u slučaju bosansko-hercegovačke 19-godišnjakinje, tj. 400 kuna za pola sata i 600 kuna za sat vremena prostituiranja.

U utorak su policajci Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke predložili dežurnom zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu ispitivanje dviju djevojaka što je odmah bilo odobreno.

Djevojke su istog dana pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu dale iskaz protiv osumnjičene svodnice koja je nakon kriminalističke obrade osumnjičena za kazneno djelo međunarodne prostitucije.

Protiv 27-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava, a jučer je privedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara