Zagrebački Županijski sud pokrenuo istražni postupak protiv bivšeg zamjenika predsjednika HFP-a

ZAGREBAČKI Županijski sud donio je rješenje o pokretanju istražnog postupka protiv još jednog dužnosnika Hrvatskog Fonda za privatizaciju, a ovaj je put riječ o bivšem zamjeniku predsjednika Fonda, Krešimiru Starčeviću, kojega se, kako prenose mediji, tereti da je zloporabio svoj položaj i sklopio štetan ugovor.

2002. godine Starčević je bio v.d. ravnatelja Hrvatskog fonda za privatizaciju, a sumnjiči ga se da je 5. ožujka 2002., dok je obnašao gore spomenutu dužnost, unatoč negativnom mišljenju Upravnog odbora HFP-a i bez znanja predsjednika HFP-a, sklopio štetan ugovor, kojim je Hypo Alpe-Adria banci omogućena kupnja dionica Hotela Alan d.d. Starigrad, vrijednih 27,4 milijuna kuna, za znatno nižu cijenu, odnosno 8,8 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Starčevića, istraga će se, kako također javljaju mediji, provoditi protiv još deset osoba. Za to da su u kolovozu 2002. godine društvu Alan tours d.o.o. iz Zadra za 8,8 milijuna kuna prodali 87.667 dionica Hotela Alan, sumnjiče se predsjednik uprave Hypo Alpe-Adria banke Karl Heinz Truskaller, kao i opunomoćenici banke Igor Kodžoman, Constantin Cesnovar i Gerhard Greimer.

Mladen Hubzin, Kuzman Marasović, Joško Miliša, Hrvoje Brajdić, Ivan Širić i Zoran Šikić također su osumnjičeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara