Zagrebačkoj skupštini "dugovanje" od desetak programa, studija i izvješća

U PREGLEDU neizvršenih obveza iz akata zagrebačke Gradske skupštine od 31. svibnja 2000. nadalje kojeg je danas verificiralo Gradsko poglavarstvo, stoji desetak obveza programa, studija, izvješća koje još nisu stigle pred gradske zastupnike.

Među važnijima, to je Program restrukturiranja i sanacije URIHO-a koji se priprema tek za listopad. Prva na redu za skupštinsku sjednicu 27. ožujka bit će Programska studija dovršenja izgradnje započetih gradskih objekata te Izvješće o uzrocima, razlozima i odgovornosti za akcident na odlagalištu otpada Jakuševac. Cjelovito izvješće o poslovanju trgovačkih društava u 2002. još nije dovršeno.

Sve su to obveze Gradskog poglavarstva koje trebaju biti ispunjene, još se čeka informacija o rezultatima postupanja u vezi s poslovanjem Komercijalne banke Zagreb, koju je tajnik Poglavarstva zatražio od Županijskog državnog odvjetništva.

Iz skupštinskih povjerenstava čeka se na studiju opravdanosti osnivanja Gradske komercijalne banke i na utvrđivanje činjenica o zakonitosti rada Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Članovi Poglavarstva danas su prihvatili plan financiranja javnih potreba u kulturi od 319 milijuna kuna te planove javnih potreba u vrtićima (521 milijun kuna), osnovnim (56 milijuna) i srednjim školama (15,6 milijuna), za učenički i studentski standard i pomoć djeci zagrebačkih branitelja (11,3 milijuna), za tehničku kulturu (11,7 milijuna) i šport (149 milijuna kuna). Gradonačelnica Vlasta Pavić je najavila reviziju u Zagrebačkom športskom savezu koji raspolaže godišnje s 70 milijuna kuna.

Danas su utvrđene i teze za sastavljanje godišnjih poslovnih izvješća direktora gradskih trgovačkih društava što će biti podloga za pravodobne i realne ocjene poslovanja gradskih tvrtki.

S dnevnog reda sutrašnje skupštinske sjednice povučeno je izvješće o aktivnostima i mjerama iz oblasti prometa, koje će biti ponovno upućeno u proceduru zajedno s Prometnom studijom Zagreba, a prihvaćeni su amandmani na Zagrebačku strategiju za osobe s invaliditetom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara