Zagrepčani prosvjedovali protiv Bandića: "Gdje je USKOK?"

Zagrepčani prosvjedovali protiv Bandića: "Gdje je USKOK?"
Foto: Facebook

AKTIVISTIČKE udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga Siget jutros su prosvjedovale protiv Generalnog urbanističkog plana Zagreba uoči sjednice Gradske skupštine.

Prosvjednici su stigli s transparentima na kojima je pisalo "Nama smeće, a njima Manhattan? Dosta je!", "Gdje je USKOK?" i "STOP".

Fotografije je na Facebooku objavila vijećnica zagrebačke Gradske skupštine i članica Nove ljevice, aktivistica Rada Borić.

"Dočekali Gradonačelnika! Koji 'nije miš', ali se sakrio od građana", napisala je.

Tomašević: Bit će da je bila neka direktiva da se danas gradonačelnika poštedi...

Danas je na rasporedu sjednica Gradske skupštine. Vijećnik Tomislav Tomašević tvrdi da je rano jutros stigao u skupštinu kako bi se prijavio za aktualni sat, no ispred njega je već bilo šest Bandićevih zastupnika.

"Na aktualnom satu u Gradskoj skupštini koji na svakoj sjednici traje 60 minuta obično 8 do 10 zastupnika stigne gradonačelniku postaviti pitanje. Do sada su to uglavnom koristili zastupnici oporbe kako bi kritizirali rad gradske upravo no danas obrat. Stigao sam u 6:55 ujutro u Gradsku skupštinu da bi se prijavio za aktualni sat što je moguće od 7:00, a ispred mene u redu čak 6 zastupnika iz Bandićevog kluba tako da sam tek 11. po redu i vjerojatno neću stići postaviti pitanje. Bit će da je bila neka direktiva da se danas gradonačelnika poštedi...", napisao je Tomašević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara