"Viktor Lenac": Plaće za travanj manje 40 posto

RADNICIMA brodogradilišta "Viktora Lenca" plaće za travanj snižene su za ukupno 40 posto, a danas im je isplaćen drugi dio plaća, doznaje se danas iz tog brodogradilišta.

Prva polovica plaća za oko 1200 radnika snižena je za 20 posto i isplaćena je prije nekoliko dana, a drugi dio, također manji za 20 posto, isplaćen je danas.

Za sada nije poznato kad će biti osiguran novac i isplaćene cijele plaće, kažu u Službi za odnose s javnošću "Viktora Lenca" i dodaju da će treći dio plaća ipak biti isplaćen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom tromjesečju ove godine brodogradilište je u gubitku od 45,5 milijuna kuna, a 2002. gubitak je bio 109 milijuna kuna.

U brodogradilištu ističu da je za povećanje produktivnosti i ugovaranje većih poslova potrebna što brža odluka ulagača o financiranju dovršetka razvojnog ciklusa. Do sada je u razvoj uloženo gotovo 75 milijuna dolara, a za drugu fazu potrebno je još oko 43 milijuna dolara. Dio novca, 17 milijuna dolara, osiguran je zajmom Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a oko 26 milijuna dolara trebali bi uložiti vlasnici brodogradilišta čija se odluka očekuje do skupštine dioničara 6. lipnja.

Do kraja ove godine brodogradilište planira obaviti poslove vrijedne oko 70 milijuna dolara. Riječ je, među ostalima, o novogradnjama trajekata za Rabsku plovidbu i Jadroliniju i izgradnji plinskih platforma za INAgip. Knjiga narudžaba za preinake brodova zbog stanja na svjetskom tržištu za sada je prazna, kažu u brodogradilištu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara