Zahuktava se rat "HDZ-ovih kandidata": Tko je dezertirao, tko krao, a tko izdao Tuđmana

Zahuktava se rat "HDZ-ovih kandidata": Tko je dezertirao, tko krao, a tko izdao Tuđmana

Tekst: I.M. / P.V.
Foto: Davor Pongračić, Vlado Kos, Miroslav Kiš / Cropix

PREDSJEDNIČKI kandidati Dragan Primorac i Nadan Vidoševišć reagirali su na jučerašnje ispade Andrije Hebranga na predizbornom skupu u Koprivnici, gdje je HDZ-ov predsjednički kandidat Primorca nazvao "dezerterom kojeg u šaci drže branitelji", a Vidoševića optužio da je "nakon prve granate iz Dalmacije pobjegao u zatvor" i još jednom potegnuo pitanje njegove imovine jer "nije logično da netko zaradi milijune dok je na državnoj plaći".

"Hebrang pokazuje koliko je slab"

"Povodom posljednjih izjava Andrije Hebranga, želimo javno odgovoriti na njegove neutemeljene prozivke. Andrija Hebrang se od žrtve pretvorio u progonitelja. Retorika koju koristi Andrija Hebrang pokazuje koliko je slab i ljut na činjenicu da nakon samo sedam dana kampanje ankete pokazuju koliko više glasača podržava predsjedničkog kandidata Dragana Primorca u odnosu na njega. Bez obzira na napade, Dragan Primorac je siguran da će ga podržati ne samo Hebrangovi birači, nego i on sam, u drugom krugu predsjedničkih izbora", izvijestili su iz Primorčevog izbornog stožera.

"Hebrang je patološki lažljivac", optužuje Nikica Gabrić, čovjek koji vodi Primorčevu kampanju. Gabrić tvrdi kako ga je Hebrang svojevremeno čak prijavljivao policiji zbog prijetnji, a na kraju se to pokazalo kao lažna prijava. "Hebrang je progonitelj i sreća je da takvi više ne mogu biti predsjednici u ovoj državi", kaže Gabrić.

Vidošević Hebranga podsjetio kako je napustio Tuđmana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadan Vidošević Hebranga je odlučio ubosti u najbolniju točku svakog pravog HDZ-ovca; dotaknuo se Franje Tuđmana kojeg je Hebrang, tvrdi Vidošević, napustio kad je podnio ostavku na mjesto ministra obrane dok je Tuđman umirao.

"Hebrangu odgovaram istom rečenicom koju je on rekao kad je napuštao mog i njegovog bivšeg vrhovnog zapovjednika na njegovoj smrtnoj postelji- 'Neka mu Bog pomogne!", kratak je bio Vidošević, koji se nije u javnosti želio opravdavati zbog Hebrangovih optužbi da je imovinu stekao nezakonitim načinom.

Hebrang: Dezerter Primorac u Hrvatsku se vratio na poziv SDP-a i nezakonito privatizirao bolnicu Sveti Duh

Nakon svega toga, morao se još jednom javnosti obratiti i Andrija Hebrang. Opet su mu "dezerteri" bili najslađa tema.

"Predsjednik Tuđman nikad nije bio Vidoševićev vrhovni zapovjednik jer je on pobjegao iz vojske prije prve granate, a moja poruka Tuđmanu glasila je - 'Neka vam Bog pomogne razlikovati dobro od zla'. Isto to bih sada mogao ponoviti hrvatskim biračima, samo što je zlo u ovom slučaju političar koji se obogatio bez da je ikad imao svoju tvrtku. Što se primorac tiče, neka svojim biračima otvoreno kaže kako je 1991. godine pobjegao u Ameriku, a vratio se tek 2000. na poziv SDP-a. Tada je zajedno sa svojim voditeljem kampanje dr. Gabrićem organizirao nezakonitu privatizaciju bolnice Sveti Duh, zbog čega sam još 2003. godine podnio kaznenu prijavu, ali ne znam što se s njom dogodilo", poručio je Hebrang.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara