Zajedničkom ponudom Tomčić i Đapić stavljaju Sanadera u pat poziciju

Zajedničkom ponudom Tomčić i Đapić stavljaju Sanadera u pat poziciju

VEČERNJI LIST i Novi list objavljuju kako se tijekom dana očekuje sastanak Tomčića i Đapića koji će potpisati dokument s popisom ključnih tema koji će uvjetovati koaliciju s HDZ-om. Do informacije je Večernji list došao preko visokih krugova iz HSS-a i HSP-a, dvije stranke koje će navodno zajedničkim snagama pokušati natjerati HDZ da prihvati njihove uvjete.

Sanader je prema nekim informacijama odbio HSS-ov gospodarski program, a od Đapića je tražio potporu ali da ne sudjeluje u vladi.

Jučer cijelo popodne čekao se sastanak Sanadera i Tomčića koji na kraju navodno nije održan, iako se iz nekih HDZ-ovih izvora moglo čuti kako je do sastanka došlo. Glasnogovornica HSS-a opovrgnula je da se sastanak održao. Zlatko Tomčić tražio je da sastanak bude održan u tajnosti.

Večernji list tvrdi kako je istinitost tvrdnje, da je Doris Pack zvala Sanadera i rekla mu kako koalicija s HSP-om ne dolazi u obzir, upitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li mogućnost da HDZ koalira s HNS-om, objasnio je glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković koji je rekao da to ne dolazi u obzir. Radimir Čačić u jednoj je izjavi rekao kako bi u slučaju velike krize vlasti u Hrvatskoj HNS prihvatila koaliciju s HDZ-om, s čim se ne slaže predsjednica stranke Vesna Pusić. Pusićka nije demantirala Čačića, ali je rekla kako su njegove izjave "hipotetske".

Glasnogovornik HNS-a izjavio je kako se radi o Čačićevom osobnom mišljenju, te da je Čačićeva izjava bila u kontekstu velike krize. Analitičari nagađaju da je Čačić takvu ponudu putem medija uputio Sanaderu u strahu od revizije svog poslovanja.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan potvrdio je Novom listu kako će podržati Ivu Sanadera kao mandatara, ali i istaknuo kako će njegova stranka u Saboru koalirati na temelju svog programa i svojih stavova.

Konačna je namjera Ive Sanadera da osigura potporu ukupno 90 zastupnika što bi omogućilo stvaranje stabilne vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara