Žalac: Očekujem bolje povlačenje EU sredstava

Žalac: Očekujem bolje povlačenje EU sredstava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

MINISTRICA regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac izjavila je danas povodom obilježavanja Dana Europe da se ne smije zaboraviti da je Hrvatska u "financijskom plusu s EU-om" i pozvala građane da se na Danima otvorenih vrata do 19. svibnja informiraju o europskim fondovima i primjerima prijavljenih i provedenih projekata. 

Kaže da smo u plusu s EU

"Hrvatska je neto primateljica europskog novca i u šest godina članstva treba istaknuti da smo 14,4 milijarde eura u plusu. Očekujem da ćemo s daljnjim zahtjevima Europskoj komisiji za isplatu sredstava, kako se projekti završavaju, biti još i bolji", istaknula je Žalac ispred Kuće Europe u Zagrebu.  

Žalac je najavila da će Dani otvorenih vrata trajati do 19. svibnja, a u tih deset dana građani će se moći informirati o europskim fondovima i prijavljenim projektima. 

"Hrvatski građani imat će priliku vidjeti preko 160 prijavljenih projekata. Moći će postavljati pitanja onima koji su dobili sredstva za projekte", rekla je Žalac. 

Obilježavanje Dana Europe

Dan otvorenih vrata organiziran je povodom obilježavanja Dana Europe u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a, Europskom bankom za ulaganje i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

"Danas je 69. obljetnica Schumanove deklaracije, Dan Europe. Program obilježavanja Dana Europe trajat će do subote i završit će, rekao bih narodnim, pučkim veseljem u kojemu će sudjelovati i veleposlanstva zemalja Europske unije", najavio je voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branko Baričević. 

Na štandovima s brošurama o programima Europske unije okupili su se većinom umirovljenici, no Baričević podsjeća da su mladi u školama ili rade pa će se o njihovoj zainteresiranosti za Europsku uniju moći govoriti tek sutra kada je cijeli program namijenjen mladima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara