Zambija: Oslobođeni dječaci koji su pod prisilom proučavali islam

ZAMBIJSKA je policija uhitila dvojicu državljana Konga i Indije jer su 280 dječaka u dobi od četiri do deset godina držali zatvorene u bijednim ćelijama jednog sirotišta, te ih pritom poučavali islamu, izjavio je u petak šef policije u Lusaki Chendela Musonda.

Musonda je izjavio da su dvojica muškaraca uhićena u srijedu te optužena za nezakonito utamničenje maloljetnika i maltretiranje djece.

"Dječake smo našli u ćelijama posvuda umazanima izmetom. Strašno i užasavajuće iskustvo za djecu koja su uz sve to bila prisiljena učiti o islamu", rekao je Musonda.

"Izgladnjela i prisiljena da spavaju na slamaricama, djeca su oboljela od svraba koji nije liječen," nastavio je Musonda, dodajući kako je većina dječaka u sirotištu bila zatočena od jedne do tri godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musonda navodi da djeca dolaze iz obitelji u zabačenim dijelovima Zambije. Njihovim su obiteljima zločinci obećali kako će dječacima omogućiti dobro obrazovanje u Lusaki.

Zambija je katolička zemlje, no dozvoljeno je i prakticiranje drugih religija. U zemlji je nastanjen i značajan broj Muslimana, osobito onih koji su u Zambiju došli sa drugih islamskih područja Afrike.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara