Zaraženo i dijete iz vrtića. Šostar: U Zagrebu 28 slučajeva s tendencijom rasta

Zaraženo i dijete iz vrtića. Šostar: U Zagrebu 28 slučajeva s tendencijom rasta
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

NA PRESS KONFERENCIJI zagrebačkog stožera potvrđeno je 28 novih slučajeva od jučer, a među zaraženima je i dijete jednog vrtića iz zapadnog dijela grada zbog čega su tete i djeca s kojima je dijete bilo u grupi stavljeni u izolaciju. Iz vrtića su za Index samo kratko kazali da se obratimo gradskom uredu.

Šostar je kazao da se djetetov otac vratio iz Kazahstana te da je zaražena cijela obitelj, trudna supruga i još jedno dijete.

Trenutno je na području Grada Zagreba zabilježeno 79 aktivnih slučajeva.

Zaraza je ušla u Vinogradsku bolnicu te u psihijatrijsku bolnicu Sv. Ivan. Pozitivna je i jedna liječnica iz Vinogradske, a 20 ih iz psihijatrijske bolnice. Danas do 12 sati već imamo 8 pozitivnih s tendencijom daljnjeg rasta

Šostar je najavio i uvođenje novih mjera. "Neće biti zatvaranja, ali ćemo morati posegnuti i za dodatnim mjerama zaštite jer broj slučajeva jako raste", rekao je Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Na presici su otkrili kako će tražiti da maske budu obavezne za zaposlene u ugostiteljskim objektima.

Grad Zagreb dijeli maske

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, priopćili su iz Grada.

Zaštitne maske (dvije po osobi) se mogu preuzeti od 08:00 do 20:00 sati na sljedećim lokacijama: 

218 mjesnih odbora Grada Zagreba - Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a - Korisnici javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.

Također, po dvije zaštitne maske će se, od sutra 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11,00 do 13,30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski, priopćili su iz Grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara