Zarazne bolesti: Kina i WHO pokreću program obuke

KINA i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u rujnu će pokrenuti program obuke medicinskog osoblja na području infektivnih bolesti, poglavito atipične upale pluća, piše u četvrtak kineski tisak prenoseći izjave dužnosnika WHO-a.

Program će početi seminarom u glavnome gradu za stotinjak liječnika i zdrvstvenih djelatnika iz različitih dijelova Kine, kazao je Alan Schnur, direktor odjela za zarazne bolesti WHO-a u Kini.

Seminari će se održavati i u pokrajinama a njima će biti obuhvaćeno na tisuće stručnjaka, dodao je Schnur za dnevnik China Daily.

WHO i kineske zdravstvene vlasti odlučile su pojačati suradnju jer virus Akutnog respiratornog sindroma (SARS), koji je službeno odnio 348 života u Kini, još uvijek nije identificiran a neki stručnjaci strahuju da bi se s početkom zime mogao vratiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni stručnjaci proveli su tjedan dana u kineskoj pokrajini Guangdong (na jugu zemlje) odakle je krenula epidemija, kako bi proučili moguće veze virusa i nekih životinjskih vrsta.

Anketa, čiji su rezultati objavljeni u srijedu, pokazuje da trećina kineskih državljana strahuje od ponovnog izbijanja epidemije prije kraja godine zbog pada temperatura i jer će stanovništvo smanjiti mjere opreza.

Epidemija atipične upale pluća pogodila je 8.000 osoba u svijetu i usmrtila oko 800 ljudi u 32 zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara