Zaštitar u Zagrebu ukrao skoro milijun kuna iz bankomata, objavljeni detalji

Zaštitar u Zagrebu ukrao skoro milijun kuna iz bankomata, objavljeni detalji
Ilustracija:123rf

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, objavila je policija jutros na svojim stranicama.

"Policijski službenici s Trešnjevke su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 47-godišnjak kao zaposlenik zaštitarske tvrtke, 19. prosinca 2018. godine u ranim jutarnjim satima (oko 3 sata), iskoristio šifru koja mu je, s obzirom da radi kao zaštitar, od ranije bila povjerena. Pomoću tog povjerenog mu podatka i uz korištenje ključa koji je ranije pribavio za tu namjeru, otvorio je vrata bankomata u Ulici Josipa Hatzea iz kojeg je uzeo kazete u kojima se nalazio novac. Nakon što ih je zadržao za sebe zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjenog kaznenog djela. Ukupna nastala šteta iznosi 938.000 kuna", stoji u priopćenju

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara