S HRT-a konačno o Dijani Čuljak: Razgovarat ćemo, ali kad se vrati s bolovanja od 45 dana

S HRT-a konačno o Dijani Čuljak: Razgovarat ćemo, ali kad se vrati s bolovanja od 45 dana

Ilustracija: Index, Foto: Dragan Matić / Cropix

"NITKO me nije kontaktirao oko mogućih iskaza zaposlenika Informativnog programa HTV-a", izjavio je za Index urednik Informativnog programa Dražen Miočić, nakon jučerašnje dolaska policije na Prisavlje.

Potvrdio je da će se uprava kuće i on kao urednik razgovarati s Dijanom Čuljak o sumnjama da je godinama bila u sukobu interesa. "Ako se Dijana Čuljak ogriješila o interne akte, za to će morati odgovarati. Uzela je 45 dana bolovanja, razgovarat ćemo kad se vrati na posao. Ne možemo ništa raditi na osnovu sumnji, nego tek ako se dokaže da je surađivala s drugim medijskim kućama", poručio je Miočić.

Index je jutros dobio informacije kako su neki zaposlenici HRT-a, među kojima ima i urednika te voditelja, dobili poziv na obavijesni razgovor od strane policije, no ni glasnogovornica HRT-a nema informacija o tome, ali zna zašto je policija jučer bila na Prisavlju, a razlog nema veze s nekakvim istragama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazala za Index dobili su informacije iz policijske postaje Trnje da će se od jučer pa do 1. siječnja 2012. održavati prosvjedi ispred HRT-a kojega organiziraju protivnici ulaska Hrvatske u EU iz Velike  Kosnice, a koje predvodi Dubravko Krčmarek. Stoga su HRT-ovcima kako bi mogli neometano obavljati svoj posao te kako bi situacija bila pod kontrolom, u pomoć pristigli policijski službenici iz Trnja.

"Tijekom jučerašnjeg boravka na HRT-u policija nije razgovarala s novinarima i urednicima informativnog programa.", kazala nam je Dorotea Lazanin Jelenc.

Pred HRT-om i danas prosvjeduje Dubravko Krčmarek i ekipa iz inicijative Građanska solidarnost. Razvili su zastavu "Ne u EU" i pozirali fotoreporteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara