NAPAD NA GEJ CRNCE U ZADRU

Zašto zadarska policija napad na gej crnce tretira samo kao prekršaj?

Zašto zadarska policija napad na gej crnce tretira samo kao prekršaj?
Foto: Instagram/123rf

U SUBOTU su u noćnom klubu u Zadru napadnuta i pretučena dva tamnoputa američka gej vojnika, koji su u tom hrvatskom gradu bili na odmoru.

"Borili smo se za živote. Napalo nas je oko 10 muškaraca. U jednom trenu, netko me držao, a dvojica su me udarala. Izgubio sam svijest", ispričao je jedan od napadnutih vojnika u snimci koju je objavio na društvenim mrežama.

No, policija taj napad, barem zasad, tretira kao prekršaj, a ne kao kazneno djelo zločina iz mržnje, što je potaknulo brojne komentare i zgražanja na društvenim mrežama.

Policija o napadu na gej crnce nije izvijestila u redovnom dnevnom priopćenju

Zato smo nazvali zadarsku policiju koja o ovom događaju nije izvijestila ni u redovnom dnevnom priopćenju.

"U noći sa subote na nedjelju oko 3.20 zaprimljena je dojava da je u jednom ugostiteljskom objektu na Obali kralja Tomislava došlo do naguravanja između više osoba. Po dolasku, policijski službenici zatekli su dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su imali ozljede te su prevezeni u bolnicu. Mladiću od 24 godine konstatirane su lakše tjelesne ozljede, a 25-godišnjak je dobio liječničku pomoć. Izvidi su u tijeku", rekla je Indexu glasnogovornica zadarske policije.

Pitali smo policiju zašto nisu jutros u priopćenju izvijestili o tome.

Zašto to policija tretira kao prekršaj, a ne kazneno djelo?

"S obzirom da je događaj u radu, izvidi su u tijeku, nismo konkretno izvijestili o tom slučaju", rekla nam je glasnogovornica.

Zanimalo nas je i zašto je u pitanju samo prekršaj.

"Došlo je do naguravanja na javnom mjestu, trenutno se obrada vodi kao prekršaj protiv javnog reda i mira. Trenutno se provode izvidi i dok se ne utvrde sve činjenice, ostat će prekršaj protiv javnog reda i mira. Zaprimljen je kao takav prekršaj, no u svakom istraživanju može doći do prekvalifikacije djela. Kad budemo imali nešto više konkretno, izvijestit ćemo javnost", rekla nam je glasnogovornica zadarske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara