Zatvoren "Brioni Polo Classic" turnir

Danas je zatvoren "Brioni Polo Classic" turnir, kojim je na obnovljenom igralištu na Velikom Brijunu obilježena 80. obljetnica prve polo utakmice i osnutka "Brioni Polo Cluba".

Nakon revijalne utakmice koju je organizirao jedan od sponzora, "Maybach Heritage Cup", turnir su u ime organizatora službeno zatvorili istarski župan Ivan Jakovčić i vlasnik talijanske modne kuće "Brioni" Umberto Angeloni.

Po riječima župana Jakovčića, reakcije svih sudionika toga ponajprije društvenog, a zatim i sportskog događaja, pokazuju da je prvi "Brioni polo clasic turnir" potpuno opravdao očekivanja, te da je uspio i postigao sjajne rezultate.

"Svi su impresionirani onime što se ovih dana ovdje događalo. To je prvi put da se naš turizam predstavio na tako poseban način, a to je zapravo i najjeftiniji način promocije istarskog i hrvatskog turizma koristeći se pritom baštinom, u ovom slučaju pričom o polu", rekao je župan Jakovčić.

Ističući kako je o brijunsko turniru izvještavalo 50-ak svjetskih medija, župan Jakovčić je rekao da je njime počelo novo doba za Brijune. Zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji i sponzorima, te od svih zatražio pomoć kako bi se od Brijuna, kako je rekao, "napravilo ono što je to otočje nekada bilo - jedno od najprestižnijih mjesta na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako smo obnovom jedne livade uspjeli napraviti ovakav show, možete zamisliti što možemo učiniti ako obnovimo čitavo otočje, smještajne kapacitete, hotele i golf igrališta. Ulog je jako velik i šteta ga je propustiti", zaključio je istarski župan Ivan Jakovčić.

Vlasnik talijanske modne kuće "Brioni" Umberto Angeloni, koji je uz Istarsku županiju i Nacionalni park Brijune bio organizator turnira, zahvalio je svim sudionicima, a poglavito hrvatskome predsjedniku Stjepanu Mesiću, koji je u petak otvorio turnir, te županu Ivanu Jakovčiću, čija je potpora, kako je rekao, bila iznimno velika i važna.

Na turniru su se proteklih dana okupili mnogobrojni predstavnici visokog društva, poslovni ljudi, bankari, vodeći ljudi poznatih modnih kuća, predstavnici europske aristokracije i političari. Među uzvanicima i gostima na Brijunima su bili i nasljednici obitelji koje su 20-ih i 30-ih godina prošloga stoljeća bili dio brijunskog pola, te potomci španjolske kraljevske obitelji i posljednje egipatske kraljice kao i unuk Winstona Churchilla.(Hina) xdspo yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara