Završen pretres u Mesnoj industriji "Lijanovići"

PRIPADNICI Federalne policije i EUFOR-a završili su u ponedjeljak poslijepodne premetačinu službenih prostorija Mesne industrije Lijanovića iz Širokog Brijega te odnijeli nekoliko kartonskih kutija s dokumentima, doznaje se od neimenovanoga policijskog dužnosnika.

U pitanju su navodno dokumenti o novčanom poslovanju Lijanovića od godine 1999. do danas.

Federalna policija nije ništa priopćila o rezultatima akcije provedene po nalogu Državnog suda BiH kojim ravnaju stranci. Tijekom dana federalni policajci priveli su u Sarajevo voditeljicu Pravnog odjela Lijanovića Zdenku Šimunović i njezina muža Ljubu nakon premetačine njihova stana u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz njihova je stana, prema telefonskoj izjavi Zdenke Šimunović, danoj medijima tijekom dana, zaplijenjena "određena dokumentacija".

Zdenka Šimunović je tijekom istrage o slučaju Lijanovići - Čović, koje se tereti za korupciju i milijunske carinske prijevare, bila među devetero osumnjičenika.

U međuvremenu je protiv nje optužnica odbačena, a potvrđena je protiv četvorice braće Lijanović, aktualnog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnoga suda BiH Mate Tadića i profesora Zdravka Lučića.

Jedan od suvlasnika Mesne industrije Lijanovića Jerko Ivanković izjavio je kako je akcija tužiteljstva motivirana lošim stanjem optužnice i pritiskom konkurencije koja želi uništiti Lijanoviće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara