Zbog "crne liste" poslodavaca Marić najavio tužbu protiv SDP-a

ZLATKO MARIĆ je danas priopćio kako namjerava podnijeti tužbu protiv SDP-a, jer se njegova zaštitarska tvrtka "Sokol Marić" našla na SDP-ovoj "crnoj listi" pedesetak hrvatskih tvrtki koje krše radnička prava.

U svom priopćenju, Marić navodi kako su njegovim zaposlenicima plaće u protekloj godini dva puta povećane, te kako se što se tiče prekovremenih sati pridržava Zakona o radu. Isto tako napominje kako je upravo "Sokol Marić" zaštitarsko društvo sa najvećom plaćom.

Marić smatra kako je u ovom slučaju ponovno riječ o političkim i medijskim podmetanjima, te kako su sve optužbe protiv njega neosnovane.

"Navedenim člankom SDP, sa svojim predsjednikom Ivicom Račanom, napokon je skinuo masku do kraja i predmetna kategorizacija je samo jedan od dokaza vođenja sustavne medijske kampanje protiv društva "Sokol Marić", kroz koju se putem dezinformacija, intriga i ostalih starih metoda informiranja javnosti, kontinuirano djeluje na diskreditiranje poslovnog i profesionalnog statusa društva." - stoji u priopćenju.

Kao dokaz političkog podmetanja Marić navodi činjenicu da je hajka iz SDP-a započela nakon što su početkom godine odbili sponzorirati stranku sa četiri milijuna kuna, te kako je već onda upozoren na "nastavak medijskog linča".

Zoran Milanović, dosadašnji glasnogovornik SDP-a, rekao nam je kako prema njegovim saznanjima SDP još nije informiran o Marićevoj najavi tužbe, te kako smatra da će ih, ako do tužbe uopće dođe, Marić tužiti "na osnovu ničega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je u anketi, u anketi je. Ona je provedena u zakonskim okvirima, a lista je sastavljena na osnovu njenih rezultata." - rekao je Milanović.

Na Marićeve navode o podmetanjima i o blaćenju po medijima zbog odbijenog sponzorstva SDP-u, Milanović je kratko prokomentirao: "Taj čovjek je poludio!"

Podsjetimo, jučer je SDP objavio listu tvrtki u kojima se najviše krše radnička prava. Osim Sokol Marića, na istoj su se listi našli i Ministarstvo obrane RH, Zagrebački uslužni centar, Salonit iz Vranjica, Heruc, Industrogradnja, Pevec, Billa, Đuro Đaković, Čazmatrans, Belje, DTR, Kerum i drugi.

Lista je sastavljena na osnovu ankete provedene među 2700 radnika, kojom se pokazalo da 47% zaposlenih u Hrvatskoj radi prekovremeno. Ispitanici se osim na prekovremeni rad žale i na kašnjenje plaća, teške uvijete rada, rad "na crno", te na maltretiranje poslodavaca.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara