Zbog Epsteinovog samoubojstva privremeno smijenjen direktor zatvora

Zbog Epsteinovog samoubojstva privremeno smijenjen direktor zatvora
Foto: EPA

DIREKTOR saveznog zatvora na Manhattanu privremeno je smijenjen, a dvojica djelatnika su suspendirana nakon što je u zatvoru pronađen mrtav pedofil i milijarder Jeffrey Epstein, optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije.

"Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora", stoji u priopćenju glasnogovornice ministarstva Kerri Kupec.

Utvrđene nepravilnosti u osiguranju

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga suspendirala dvojicu djelatnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja dodatnih mjera.

Američki glavni državni odvjetnik William Barr je rekao u ponedjeljak da su utvrđene velike nepravilnosti i nedostaci za prikladno osiguranje zatvora u kojem je bio jedan od najpoznatijih zatvorenika.

Nekoliko je medija izvijestilo da je Epstein ostao sam u ćeliji, iako bi u njoj uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da obavezna ophodnja od svakih 30 minuta nije bila poštovana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara