Zbog "opasnih" uniformi britanski vojnici čekali šest sati u zrakoplovu

Zbog "opasnih" uniformi britanski vojnici čekali šest sati u zrakoplovu

VIŠE od 100 britanskih vojnika na povratku iz Afganistana bilo je prisiljeno čekati šest sati u zrakoplovu jer je njihova uniforma predstavljala "rizik za sigurnost".

Ponašanje prema vojnicima koji su se vraćali iz Afganistana na sedmodnevni odmor u domovinu članovi britanskog parlamenta su ocijenili "nespretnim činom i uvredom za vojnike što je neprihvatljivo", javlja Daily Mail.

Ministar obrane je kazao kako žali zbog cijelog događaja. Naime, zrakoplov s vojnicima je trebao sletjeti na vojnu bazu u Brize Nortonu, no to zbog magle nije bilo moguće pa su sletjeli u zračnu luku Manchester.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u Manchester stigli u 5.30 ujutro, 128 vojnika nije smjelo napustiti zrakoplov do 11.30. Onda su ih premjestili na terminal za utovar gdje su se morali smrzavati još sat vremena. Vojnici nisu imali novca pa nisu mogli jesti u aerodromskom restoranu i sve do večeri su bili gladni.

Budući da ne smiju komentirati cijeli slučaj, jedan djelatnik u zrakoplovu je kazao kako je ponašanje prema njima bilo sramotno jer se radi o ljudima čiji je posao jako opasan te da zaslužuju divljenje od cijele države.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara