Zbog Papine sigurnosti ruši se Petračeva zgrada

RADI sigurnosti Ivana Pavla II u Dubrovniku se treba srušiti zgrada Atlas osiguranja u vlasništvu poduzetnika Hrvoja Petrača, koji je za prvi Papin dolazak 1994. osigurao 450 tisuća eura, piše «Globus».

Na poziv hrvatske Vlade i Hrvatske biskupske konfrencije Papa Ivan Pavao II. posjetit će po treći put Hrvatsku od 5. do 8. lipnja ove godine. Glavni razlog njegova dolaska je beatifikacija Marije Petković, koja bi se trebala održati 6. lipnja na Gospinu polju u Dubrovniku.

Prema tajnom planu Vladina Odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca iz sigurnosnih razloga trebala bi biti srušena stanica za tehnički pregled vozila Atlas osiguranja poduzetnika Hrvoja Petrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za odlučivanju o sudbini bespravno sagrađenog objekta bio je jučer, no nije donesena nikakva odluka. Naime, čelni čovjek vatikanskog izaslanstva mons. Robert Boccardo istaknuo je da bi moguće uklanjanje objekta Atlas osiguranja, ako bi doveli do gubitka ijednog radnog mjesta, a u kontekstu dolaska Svetog Oca bilo neprihvatljivo za Vatikan.

Nadležne institucije grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Ministrastvo zaštite okoliša i prostornog uređenja također se trebaju očitovati o slučaju bespravno sagrađenog objekta.

 Poznato je da su do sada za sporni objekt poništene dvije građevinske dozvole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara