Zbog radova na rotoru u Zapruđu mijenjaju se trase ZET-ovih autobusa

Zbog radova na rotoru u Zapruđu mijenjaju se trase ZET-ovih autobusa
Foto: Borna Filic/PIXSELL

OD ČETVRTKA 16. kolovoza od 8 sati do subote 25. kolovoza do 4 sata autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec – Zapruđe), 307 (Zapruđe – Strmec Bukevski) i 308 (Zapruđe – Sasi) prometovat će djelomično izmijenjenim trasama zbog sanacije kolnika kružnog toka u Zapruđu, kao i sjevernog dijela Avenije Dubrovnik na dionici od kružnog toka do Ulice Savezne Republike Njemačke.

Mijenjaju se trase četiri autobusne linije

Iz ZET-a javljaju da će se raditi u dvije faze, a u prvoj će od četvrtka do utorka 21. kolovoza autobusi spomenutih linija prolaziti sljedećim trasama:

Linija 222 iz Remetinca prometovat će uobičajenom trasom do raskrižja Avenije Dubrovnik i Šišićeve ulice, nastavit će desno Šišićevom, zatim će skrenuti lijevo u Ukrajinsku, odnosno Sarajevsku ulicu, te će nadvožnjakom i svojom redovnom trasom dolaziti do krajnjeg odredišta. U povratku iz Žitnjaka autobusi će voziti uobičajenom trasom do Mosta mladosti, zatim će produžiti ravno iznad kružnog toka u Zapruđu, kako bi nastavili vožnju Sarajevskom, Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik do odredišta.

Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na stajalištu „Sarajevska - Ukrajinska“ u smjeru Remetinca, no neće koristiti ostala usputna stajališta do dolaska na svoju redovnu trasu.

Linije 307 i 308 polazit će sa stajališta u Zapruđu (kod „HG Spota“) te će prometovati Šišićevom ulicom, zatim Ukrajinskom i Sarajevskom ulicom do krajnjeg odredišta. U polascima prema Zapruđu autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Ukrajinske i Sarajevske ulice, produžit će Ukrajinskom ulicom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik do privremenog krajnjeg, odnosno početnog stajališta u Zapruđu.

Autobusi linije 295 kretat će sa stajališta u Zapruđu, u zoni raskrižja Sajmišne ceste i Ulice Karla Metikoša te će voziti redovnom trasom do raskrižja Sarajevske i Ukrajinske ulice, nastavit će Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Ulicom Damira Tomljanovića do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja s Adamićevom ulicom.

Druga faza rada

Radovi druge faze na sjevernom kolniku Avenije Dubrovnik obavljat će se od utorka 21. kolovoza, od 4 sata do ranih jutarnjih sati subote, 25. kolovoza.

Autobusi linija 295, 307 i 308 prometovat će redovito.

Autobusna linija 222 u polascima iz Remetinca također će prometovati uobičajenom trasom, dok će iz Žitnjaka zaobilaziti zonu radova i to: redovnom trasom prometovat će do Mosta mladosti, nastavit će vožnju cestom iznad kružnog toka u Zapruđu te će Sarajevskom, Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik dolaziti do krajnjeg odredišta u Remetincu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara