Zbog sramote s rukometnim prvenstvom s HTV-a će letjeti Šveb?

Zbog sramote s rukometnim prvenstvom s HTV-a će letjeti Šveb?

ISTOGA dana kad se doznalo da je pravo prijenosa Svjetskog rukometnog prvenstva dobila RTL televizija, kraj HTV-a koji ima za obvezu prenositi sportske događaje u zemlji i inozemstvu koji su od interesa za javnost (a ako to Svjetsko rukometno prvenstvo koje se događa u Hrvatskoj nije, što onda jeste?!), špekuliralo se kako se HTV nije ni trudio oko slanja ponude agenciji Sportfive, koja je nadležna za dodjelu ovih prava.

> Tko će letjeti s HRT-a zbog blamaže s prijenosom rukometnog prvenstva?

U nekoliko ranijih razgovora s glasnogovornikom HRT-a Janošom Roemerom  nismo mogli dobiti jasan odgovor je li ponuda poslana ili nije. Od njega se moglo samo čuti kako je HTV za pravo prijenosa "bio zainteresiran".

Nagađa se kako je HTV poslao ponudu, ali da je s njom zakasnio i nije je predao u zadanom roku. Iz Sportfivea su im na to čak navodno izašli u susret pa su produljili natječaj. Tko će odgovarati za ovaj propust, ni treći dan nakon što je objavljeno da je HTV izgubio pravo prijenosa od RTL-a, koju mu u ovom slučaju ni po iskustvu, a ni tehnički u ovakvim slučajevima ne predstavlja konkurenciju, još uvijek se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je bilo nemoguće doći do dvojca u kojeg se najviše upire prstom - ravnatelje Vanju Sutlića i Roberta Šveba. Po svemu sudeći, zbog ovog propusta bi s HTV-a trebao letjeti Šveb, s obzirom da je njegov tim i sastavljao ponudu. Na HTV-u je navodno za sutra sazvan hitni sastanak vezano za ovaj najveći propust u povijesti javne televizije.

Kako je moguće da HTV nije dobio prijenos prvenstva i dalje ostaje enigma. Kako doznajemo od izvora bliskog televiziji, HTV se doista nije pretjerano trudio da dobije pravo prijenosa. Početkom ove godine objavljeno je kako će marketing HTV-a ove godine najviše uložiti u sportske prijenose, ali u one Europskog prvenstva u nogometu i Olimpijskih igara.

Zbog toga, kako doznajemo, čelnici HRT-a bili su mišljenja da će televizija biti pretrpana sportskim sadržajima pa su Svjetsko prvenstvo u rukometu odlučili prepustiti drugima. Što HRT dobiva s time, s obzirom na to da je rukometno prvenstvo u Njemačkoj gledalo više od milijardu ljudi, doista nije poznato. Janoš Roemer opovrgava bilo kakav međusobni dogovor između konkurentskih televizija.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara