Zdravko Tomac pred Kolindom: "Danas se borimo protiv nevjernika"

Zdravko Tomac pred Kolindom: "Danas se borimo protiv nevjernika"

Foto: Hina 

KNJIGA potpredsjednika Vlade demokratskoga jedinstva i bivšeg komunista Zdravka Tomca "Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo" predstavljena je danas u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. 

O knjizi su govorili saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman, akademik Davorin Rudolf, književnica Nevenka Nekić i autor knjige Zdravko Tomac. Na predstavljanju je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Knjiga o "hrvatskom patriotizmu"

Po riječima akademik Rudolfa, "knjiga je štivo o hrvatskom patriotizmu, slozi i zajedništvu, uspinjanju i hrvatskim padovima te o zločestim momcima u hrvatskoj politici". Knjiga je i prinos autentičnoj povijesti, istaknuo je i ocijenio "kako je izlaz iz krize povratak Tuđmanu".

"U Tomčevoj knjizi predsjednica Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković su prototip suvremenih političara", rekao je akademik Rudolf.

Miroslav Tuđman rekao je da je knjiga "podroban prikaz hrvatske političke pozornice" te kako Zdravko Tomac "smatra da je najveća Tuđmanova pogreška to što je prihvatio Daytonski sporazum".

Tomac smatra Franju Tuđmana najvećim Hrvatom

"No, unatoč tomu, zato što je stvorio hrvatsku državu, Tomac smatra Franju Tuđmana najvećim Hrvatom i jedinim državnikom među hrvatskim političarima", istaknuo je Miroslav Tuđman.

Ocijenio je da knjiga nije povijest hrvatstva, ali jest pregled događaja na hrvatskoj pozornici i može biti predložak za temeljita istraživanja.

Književnica Nevenka Nekić ocijenila je kako se "iza slojeva Tomčeva pisanja krije transcendentno i prošlo, a oko likova Franje Tuđmana i kardinala Stepinca okupljao se hrvatski narod u teškim vremenima", te da Tomac "prodire duboko u duše ljudi o kojima piše".

"Okomio se na "vučji čopor"

Nekić smatra "kako se autor u svojoj knjizi okomio i na 'vučji čopor', čijih predstavnika danas ima i u hrvatskome saboru, a neki pripadnici 'čopora' i danas kleveću kardinala Alojzija Stepinca".

"Stepinac je bio svjestan da hrvatski narod ima pravo na svoju državu i bio je spreman položiti život za svoj narod, što potvrđuje njegovo držanje pred komunističkim sudom", istaknula je.

Ustvrdila je kako "mističnu snagu kardinala Stepinca ne može ukinuti ni 'vučji čopor'" te je pozvala hrvatsku mladež da "nikada više ne dopusti da nas razoružaju".

"Danas se borimo s ateistima, komunistima i lažnim antifašistima"

Autor je pak istaknuo kako je "predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 'emocionalni Hrvat' i patriot te dostojna nasljednica predsjednika Franje Tuđmana".

"Danas se borimo s ateistima, komunistima i lažnim antifašistima", ustvrdio je Tomac te dodao kako se "srami što je nekad bio član SDP-a" jer današnji SDP ne ruši samo vladu, nego i Hrvatsku.

Knjiga "Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo - hrvatstvo političara, kardinala, biskupa i hrvatskih mučenika" (422 str.) podijeljena je na deset poglavlja - Tuđman, Mučeničko hrvatstvo Alojzija Stepinca, Hrvatstvo Vlade demokratskoga jedinstva, Hrvatstvo kardinala Kuharića, Antihrvatstvo Mesića i Josipovića, Moja istina o Račanu, Hrvatstvo Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatstvo Dražena Budiše, Hrvatstvo ostalih mučenika te A.G Matoš, svjetionik hrvatskoga patriotizma.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zdravka Tomca, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zdravko Tomac.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara