Željka Antunović o sporazumu s MMF-om i izborima

POTPISIVANJEM sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) HDZ-ova je Vlada pokazala kako je oporba s pravom upozoravala na to da ta stranka nije ni sposobna, niti spremna voditi Hrvatsku naprijed i izvući je iz poteškoća, izjavila je na konferenciju za novinare u Splitu zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović.


Bivša vlast postavila je dobre temelje i usmjerila Hrvatsku u pravom smjeru, ustvrdila je Željka Antunović, a "sporazum s MMF-om potvrdio je sumnje SDP-a da od HDZ- ovih obećanja navedenih u jamstvenoj kartici neće biti ništa". Naime, "u sporazumu se jasno iščitava kako je povećanje plaća, a samim tim i mirovina, nemoguće, dok će najavljena brza, takozvana sponzorirana privatizacija, završiti novom tajkunizacijom jer nitko nije sposoban u tako kratkom vremenu kvalitetno pripremiti i obaviti privatizaciju".

Ocjenjuje kako je najgore što će tom privatizacijom doći do rasprodaje nacionalnog bogatstva, jer na prodaju će ići sve dionice iz portfelja Privatizacijskog fonda.

Kada je u pitanju cestogradnja, SDP smatra kako je prošlo vrijeme za izgovore poput onog da bi se dionica autoceste od Dugopolja do Šestanovca izgradila u planiranom roku da nije raspisan javni natječaj, umjesto izravne pogodbe s Bechtelom. Antunović je kazala kako je i s natječajem moguće brzo i u roku graditi ceste, kako se gradilo i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanje novinara hoće li HDZ na predsjedničkim izborima podržati Stipu Mesića, Željka Antunović odgovorila je kako službena odluka o tome još nije donesena, ali da je "Mesić već sada pobjednik, stoga SDP nema interesa za isticanjem svojega kandidata". Politika aktualnog predsjednika u skladu je s politikom SDP-a i zajedno smo 2000. godine izvukli Hrvatsku iz "balkanskog gliba", istaknula je, zaključivši kako će "stoga odluka, vjerojatno, biti da ga podržimo na izborima".

Saborski zastupnik Šime Lučin drži, pak, kako je politika koju provodi HDZ zabrinjavajuća jer se ponaša bahato, arogantno i revanšistički, navevši kako je od kada je na vlasti smijenio sve sebi nepodobne kadrove, ne vodeći računa o njihovoj stručnosti.

(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara