Željka Antunović: Sanaderova Vlada vodi promašenu gospodarsku politiku

Željka Antunović: Sanaderova Vlada vodi promašenu gospodarsku politiku

POTPREDSJEDNICA SDP-a i saborska zastupnica Željka Antunović poručila je s današnje konferencije za novinare u Splitu kako Vlada Ive Sanadera vođenjem promašene gospodarske politike te poticanjem i prikrivanjem korupcije vraća Hrvatsku u razdoblje s kraja 90-ih kad je zemljom vladao HDZ provodeći političke procese, nagrađivanjem podobnih i nepotizmom.

Željka Antunović je ustvrdila i kako mjerodavne državne službe, unatoč upornosti SDP-a, još nisu izvijestile javnost kamo je nestalo i na čije račune je otišlo šest milijuna eura iz splitskoga brodogradilišta.

Vladu je optužila i za namještanje natječaja, prozvavši ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, a za istaknute dužosnike vladajuće stranke rekla je da se "pod zaštitom državne vlasti bave iznudom novca", navevši slučaj traženja mita za dodjelu radijske koncesije u Karlovcu.

Potpredsjednica SDP-a tvrdi i kako HDZ vara umirovljenike navodnim vraćanjem mirovina, premda ih "ponovno potkrada jer rast mirovina uvelike zaostaje za rastom plaća, pa je jasno odakle se dug vraća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuvši kako je HDZ-ova Vlada u dvije godine povećala vanjski dug s 19 na 26 milijardi eura, "a da pritom nije realizirala nijedan kapitalni infrastrukturni projekt", poručila je kako je riječ o presudnoj činjenici koja će se vladajućoj stranci razbiti o glavu.

Saborski zastupnik Marin Jurjević naveo je velik broj primjera iz rebalansa ovogodišnjega proračuna, po kojima je jasno da ova Vlada, navodno pri preraspodjeli viška novca, zakida, u prvom redu, stanovnike priobalja i otoka smanjivanjem umjesto povećanjem stavki, primjerice, za razvoj zdravstva na otocima, poboljšanje infrastrukture, zaštitu mora, sigurnost pomorskog prometa, centre za socijalnu skrb i domove starih i nemoćnih.

Zastupnica Jagoda Martić ustvrdila je, pak, kako HDZ neistinito prikazuje da je izgradio više autocesta nego prijašnje Vlade, podsjetivši da je gradnju autocesta počela i u najvećem dijelu dovršila bivša koalicijska Vlada Ivice Račana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara