Željko Reiner i Ivan Supek nove zvijezde u "Hrvatskoj ulici slavnih"

U SKLOPU projekta "Hrvatska ulica slavnih" na opatijskoj šetnici bit će postavljene dvije nove zvijezde. Nakon otkrivanja na Slatini će se nalaziti 24 zvijezde koje su u protekle dvije godine dobili zaslužni Hrvati zbog svojeg uspješnog rada i promocije Hrvatske u svijetu.

U kategoriji Znanost u 2007. godini zvijezde su dobili prof. dr. sc. Željko Reiner i posthumno prof. dr. sc. Ivan Supek (8. travnja 1915. - 5. ožujka 2007.). Ovim otkrivanjem zvijezdi ujedno će završiti ovogodišnji ciklus nominiranja i proglašavanja laureata. Ovaj projekt jedinstven je u svijetu upravo zbog kategorije Znanost.

Svečanost otkrivanja zvijezdi u kategoriji Znanost u sklopu projekta "Hrvatska ulica slavnih" će se održati u Opatiji, 23. studenog 2007., s početkom u 12.00 sati na šetalištu Franza Jozefa I.

Završna ovogodišnja svečanost u organizaciji gradonačelnika Opatije dr.sc. Amira Muzura bit će održana iste večeri. Na svečanost pod nazivom Večera zahvalnosti, od strane Grada Opatija i Festivala Opatija, bit će pozvani svi dosadašnji laureati i obitelji onih koji su zvijezde dobili posthumno, predstavnici svih partnera projekta Hrvatska ulica slavnih, uglednici iz društvenog i javnog života i predstavnici medija iz cijele Hrvatske. Sve uzvanike tijekom svečanosti zabavljat će popularne ENI-ce i glazbeni gosti iznenađenja, a očekuje se i velika torta u obliku zvijezde.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara