Zemlje pogođene SARS-om: Schroeder želi iskazati solidarnost

NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder nije prihvatio sugestiju svojih suradnika koji su mu savjetovali da otkaže turneju po jugoistočnoj Aziji, želeći na taj način iskazati svoju solidarnost u krizi koju je ondje i u svijetu prouzročio virus SARS-a, izvijestili su u ponedjeljak službeni izvori.

"Kancelar je odlučio putovati u jugoistočnu Aziju kako bi u ovim teškim vremenima odaslao poruku. On želi pokazati solidarnost s ljudima koji žive u toj regiji", kazao je njemački veleposlanik u Vijetnamu Wolfgang Massing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je "u Njemačkoj postojao snažan pritisak" na kancelara da otkaže odavno planiranu turneju po jugoistočnoj Aziji zbog epidemije virusa SARS-a, od čijih je posljedica diljem svijeta do sada umrlo više od 500 ljudi, a zaraženo ih je nekoliko tisuća.

Unatoč tomu, nakon savjetovanja sa znanstvenicima s Instituta Robert Koch za zarazne bolesti, Schroeder je odlučio otputovati na turneju, a broj gospodarstvenika koji ga na putu prate, smanjen je na 30. Kancelaru je iz instituta savjetovano da kontakte u javnosti svede na minimum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara