Žena koja je trebala zamijeniti Daliju Orešković je Macanova prijateljica, tvrdi Bernardić

Žena koja je trebala zamijeniti Daliju Orešković je Macanova prijateljica, tvrdi Bernardić

Foto, Video: Tomislav Miletic/PIXSELL, Facebook 

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić danas je s članom Predsjedništva Ivom Jelušićem, na konferenciji za medije, govorio o aktualnim političkim temama u zemlji, s posebnim naglaskom na situaciju oko Agrokora.
 
Bernardić je kritizirao premijera Andreja Plenkovića koji se još uvijek nije oglasio oko toga je li pročitao izvještaj, dok s druge strane, mediji otkrivaju nova skandalozna otkrića vezana za izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka. Riječ je o saznanju da je vladin izvanredni povjerenik 20 dana istovremeno radio i za Agrokor i za tvrtku Texo Management koja je pak sklopila ugovor o savjetovanju s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, prema kojem od Agrokora dobiju svaki mjesec milijun kuna.
 
"Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Merkelica i Putin zajedno. Tamo se događa legalna pljačka u režiji vladajućih. O tome upozoravamo od prvog dana. Možda me Plenković nije dobro čuo kad sam prije tri mjeseca govorio o 141 savjetniku i izvlačenju pola milijarde kuna iz Agrokora. Pozivam premijera da se oglasi i kaže što će učiniti zbog 27 tisuća radnika i radnica Agrokora koji strahuju zbog svoje sudbine jer jedino što još nismo vidjeli je plan restrukturiranja, niti način postizanja nagodbe, a nemamo ni stalno Vjerovničko vijeće, nego samo privremeno", kazao je Bernardić. Dodao je kako za SDP nema dileme - premijer mora riješiti problem Agrokora ili mora otići.  
 

 
"Hrvatska treba premijera koji se neće skrivati petnaest dana"
 
"Hrvatska treba premijera koji se neće skrivati petnaest dana i koji će donositi odluke. Ministrica Martina Dalić mora otići. To bi trebao biti premijerov prvi potez. Gospodin Ramljak je samo produljena ruka Martine Dalić, a njega u Agrokoru drži još samo sporni ugovor o roll upu. Na zadnjem saslušanju za Agrokor, Martina Dalić je rekla kako je ona pisala Lex Agrokor, no kad sam vrlo jasno upitao Plenkovića tko stoji iza tog zakona, njegov osobni savjetnik Vladimir Šeks je rekao kako iza tog 'genijalnog uratka' stoji sam premijer. Premijer je to i osobno potvrdio. Prema tome, situacija je jasna. Plenković je potvrdio da stoji iza legalne pljačke u Hrvatskoj", kazao je šef SDP-a Davor Bernardić.
 
Ivo Jelušić je pak kazao kako je Martina Dalić duboko obmanula hrvatsku javnost jer je ranije tvrdila kako su AlixPartners samostalno odabrali podizvođače, odnosno hrvatske konzultante. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas je jasno kao bijeli dan da im je taj izbor bio nametnut i da se tu događao sukob interesa. Očito je i da je od početka njihov cilj bio da se kroz tvrtku za koju je Ramljak do jučer radio, izvlače milijarde iz Agrokora", kazao je Jelušić.
 
"Vladajući nemaju više parlamentarnu većinu"
 
Bernardić je pojasnio i što misli o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nakon što je Dalija Orešković povukla svoju kandidaturu za novu šeficu Povjerenstva. 
 
"Zbog valjda jednog grama savjesti koji se pojavio kod vladajuće većine, nije došlo do izbora kandidatkinje za predsjednicu Povjerenstva za sukob interesa Nataše Novaković koja je inače, osobna prijateljica Plenkovićeva savjetnika za medije. Nekome je valjda proradila savjest, a glasovanje je pokazalo i da vladajući više nemaju parlamentarnu većinu. Oni ne žele neovisno pravosuđe, ne žele neovisno Povjerenstvo za sukob interesa. Zbog toga su i imali plan instalirati ženu koja je prijateljica premijerova savjetnika za medije (Krešimira Macana op.a.)", kazao je Davor Bernardić.
 
"Stav SDP-a je takav da se apsolutno protivimo ponovljenom glasovanju u saboru jer je to protuzakonito. Naime, natječaj se mora poništiti i ponovno provesti jer je nedopustivo da je kandidatkinja osoba koja prijateljuje s premijerovim savjetnikom", ponovio je svoj stav Bernardić. 
 
"SDP inzistira na tome da se poštuje zakon. U tome je glavna razlika između nas i HDZ-a i zato tražimo ponovno provođenje natječaja", zaključio je predsjednik SDP-a.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara