Žena s lažnom diplomom dobila otkaz, ispitala je policija

Žena s lažnom diplomom dobila otkaz, ispitala je policija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŽENA kojoj su u Ministarstvu obrazovanja našli krivotvorenu diplomu dobila je otkaz, potvrđeno je Indexu iz Ministarstva obrazovanja. 

Zaposlenica s lažiranom diplomom dobila otkaz, danas je ispitana u policiji

Otkaz su joj uručili prošlog tjedna nakon što su redovnom provjerom vjerodostojnosti isprave otkrili da ima lažnu diplomu Hrvatskih studija.

Kako Index neslužbeno doznaje, sada već bivša zaposlenica Ministarstva obrazovanja koja je radila na administrativnim poslovima danas je ispitana u policiji. 

Očekuje se da bi predmet moglo preuzeti Državno odvjetništvo. Kako smo doznali, nije bila riječ o potpuno neuvjerljivoj krivotvorini, no pečat i potpis nisu bili najvještije izvedeni. 

Slučaj lažne diplome Indexu je ranije danas potvrdio Maro Alavanja, savjetnik za odnose s javnošću ministrice Blaženke Divjak. 

Kreće velika provjera, zahvatit će 90.000 ljudi

"Možemo potvrditi da je pronađena lažna diploma u okviru provjere vjerodostojnosti isprava zaposlenika. Riječ je o mjeri koja je uvedena prije nekoliko godina u okviru Ministarstva uprave. Ministrica je odmah naložila službama Ministarstva da to odmah prijave policiji i nadležnim tijelima", rekao je Alavanja. 

Pojasnio je kako u Ministarstvu postoji sustav provjere, no da se ta osoba mogla zaposliti i u nekoj školi gdje provjere nisu toliko rigorozne. Zbog toga su u Ministarstvu odlučili provesti veliku provjeru svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, koja će zahvatiti 90 tisuća ljudi. 

"Ministrica je naložila provjeru u svim osnovnim i srednjim školama te agencijama, a u drugoj fazi namjeravamo obaviti provjeru i u sektoru znanosti i na institutima. Riječ je o 90.000 ljudi koji će biti zahvaćeno provjerom. To je opsežan postupak koji će trajati najmanje godinu dana. Svaka institucija će pripadajućem fakultetu slati diplomu na provjeru i u slučaju da je riječ o lažnoj diplomi o tome obavijestiti policiju i Ministarstvo", objasnio je za Index Alavanja. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara