Zgradu u Prečkom u kojoj je eksplodirala bomba čuvat će zaštitar

Zgradu u Prečkom u kojoj je eksplodirala bomba čuvat će zaštitar
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

PREDSTAVNICI nadležnih gradskih ureda i službi te Hrvoje Krajna, upravitelj Stan d.o.o., a s kojim su suvlasnici zgrade u Prečkom sklopili Ugovor o upravljanju i Josip Sosa, predstavnik suvlasnika, održali su danas sastanak s Milanom Bandićem na temu pružanja pomoći u sanaciji štete od eksplozije u stambenoj zgradi u Ulici Josipa Slavenskog 12

Kako su izvijestili iz Službe za informiranje Grada Zagreba, Bandića su prisutni izvijestili o trenutnoj situaciji u zgradi i zamolili ga za pomoć. On je istaknuo da se procedura i zakoni moraju poštovati, ali i da se ljudima u nevolji uvijek treba pomoći. Zgrada je osigurana, a pregovori između upravitelja zgrade i predstavnika osiguravateljske kuće su u tijeku.

Stanarima je trenutno najveći problem što dizalo nije u funkciji, a zgrada ima devet katova. Čeka se da Zavod za integralnu kontrolu, inače vodeća ovlaštena ustanova u Republici Hrvatskoj za obavljanje poslova pregleda i ispitivanja dizala, procijeni stanje dizala kako bi se moglo krenuti u sanaciju.

Također je dogovoreno da će od sutra zgradu čuvati zaštitar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara