Zima nije gotova. Meteorolozi objavili novu prognozu, bit će još snijega

Zima nije gotova. Meteorolozi objavili novu prognozu, bit će još snijega
Foto: Borna Filic/PIXSELL

NAKON što je snažan vjetar stvarao velike probleme, napravio čak i materijalnu štetu, danas je mirnije. 

Ipak, bura je još jaka u dijelovima Dalmacije. Sjevernije na moru pušu bura i sjeverozapadnjak slabim do umjerenim intenzitetom, tako da se normalno prometuje u podvelebitskom dijelu, javlja meteorologinja N1 Tea Blažević.

U danima vikenda vjetar će promijeniti smjer sa sjevernog na južni, tako da će biti i malo toplije i pretežno sunčano. Prolazno pojačane naoblake bit će u subotu na kontinentu, osobito u prvom dijelu dana, dok će nedjelja biti oblačnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području, gdje pritom može pasti i koja kap kiše. Uvod je to u promjenjivije prilike u novom tjednu.

Zima nije gotova

Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim prilikama, u srijedu bi se nad Jadranom mogla naći ciklona, što bi moglo rezultirati obilnom oborinom, kišom na moru, snijegom, prije svega u gorju, ali prolazno i u nižim predjelima.

Tijekom vikenda će još u unutrašnjosti biti većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ujutro samo po rijetkim nizinama uz kratkotrajnu maglu, zatim promjenjivu naoblaku. Jačat će jugozapadnjak, osobito tijekom nedjelje, pri čemu će olujni udari biti još vjerojatniji u oblačniji ponedjeljak, kada će se i povećati vjerojatnosti za mjestimičnu kišu, najprije u unutrašnjosti Istre i u gorju, zatim i u istočnijim krajevima. Promjenjivo i relativno toplo bit će i u utorak i srijedu, tijekom koje je moguća nova znatnija promjena vremena.

I na Jadranu će subota još biti pretežno sunčana, ujutro uz ponegdje umjerenu buru. U nedjelju će jačati jugo i bit će sve više oblaka, a iz njih mjestimice na sjevernom dijelu i malo kiše. Kišovitije i vjetrovitije uzduž cijeloga Jadrana bit će u ponedjeljak, a povremena mjestimična kiša moguća je i u nastavku ovog novog relativno toplog razdoblja, tijekom kojeg će jugo, na sreću mnogih, ipak oslabjeti, prognoziraju meteorolozi DHMZ-a za HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara