Zoran Šprajc se vraća u Dnevnik?

Screenshot:  HRT

ČINI se da se bura na HRT-u smirila nakon što je zbog svoga "obračuna" s Programskim vijeće u nedjeljnom Dnevniku suspendiran urednik Zoran Šprajc te bi ga gledatelji mogli ubrzo ponovno gledati u glavnoj informativnoj emisiji javne televizije.

Podsjetimo, Šprajc je u Dnevniku "održao lekciju" članovima Programskog vijeća koji su kritizirali prilog emitiran u toj emisiji na dan obljetnice pada Vukovara iz kojeg se moglo zaključiti da je Franjo Tuđman žrtvovao taj grad. Nakon što je, protivno volji glavnog urednika HRT-a Brune Kovačevića Šprajc u Dnevniku odgovorio članovima vijeća, zaradio je suspenziju.No, na današnjem susretu s novinarima, čelni ljudi javne televizije su imali riječi pohvale za Šprajca što bi moglo značiti kako će on brzo ponovno biti urednik Dnevnika. Tako je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac kazao kako je kazna Šprajcu bila primjerena, ali i dodao kako "je on naš brand i nastavit će raditi svoj posao". Potvrdio je kako se Šprajca uskoro ponovno može očekivati na malim ekranima.

"Odličnom dosadašnjom suradnjom sa Šprajcom" se danas pohvalio i glavni urednik HRT-a Bruno Kovačević koji je kazao kako je odluka o povratku Šprajca "predana" v.d. uredniku Informativnog programa Draženu Miočiću. I Popovac i Kovačević su Šprajcu prigovorili zbog toga što u slučaju objave odgovora Programskom vijeću nije poštovao hijerarhiju, odnosno odluku urednika.

Miočić mora razgovarati i sa Hloverkom Novak Srzić

Popovac smatra kako je Šprajc Programskom vijeću trebao odgovoriti pisanim putem. Kovačević je kazao kako je urednik nedjeljnog Dnevnika u tome trenutku prekršio hijerarhiju i dodao njegov već poznati stav da "Dnevnik nije poligon za privatne obračune".

Dražen Miočić će morati porazgovarati i sa Hloverkom Novak-Srzić kada se vrati sa bolovanja. Već dugo se na HRT-u šuška o njezinoj smjenu, a "ulje na vatru" je dolila i činjenica da u utorak nije vodila Otvoreno navodno zato što joj je pozlilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara