VIDEO Župan Boban iz proračuna kupio vatrogascima 100 crijeva: "Hvala herojima ljeta 2017"

VIDEO Župan Boban iz proračuna kupio vatrogascima 100 crijeva: "Hvala herojima ljeta 2017"

Foto: Index

ŽUPAN splitsko-dalmatinski Blaženko Boban nabavio je za 55 tisuća kuna 100 vatrogasnih crijeva za deset dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima su najpotrebnija.

Po 10 crijeva idu tako u Dicmo, Komižu, Lovreć, Marinu, Pučišća, Sućuraj, Vis, Vrgorac, Vrliku i Zagvozd.

"Pozdravljam heroje ovog vremena. Znamo da je najviše crijeva ostalo na požarištu, požar se širio takvom brzinom da ni crijeva nisu mogli izvlačiti. Stavku kojom raspolaže župan iskoristili smo da preko najrenomiranije tvrtke nabavimo 100 vatrogasnih crijeva i podijelimo najpotrebitijim. Najesen ćemo napraviti rebalans i osigurati sredstva za crijeva i drugu opremu, a od 2018. godine uključit ćemo se u nabavku vatrogasnih vozila u suradnju s ministarstvom i Vatrogasnom zajednicom", najavio je Boban, koji je kazao da Županija izdvaja više od dva posto za vatrogasce. 

"Hvala svima na svemu, zaista ste učinili jako puno. Napravili ste veliki posao. Nijedna žrtva, materijalna šteta svedena na minimum. Vidite što se događa u Grčkoj, Portugalu, Francuskoj, Crnoj Gori. Vi ste heroji ljeta 2017. godine. Nadam se da će crijeva barem malo pomoći", kazao je Boban. 

Sanader riječ prepustio HDZ-ovom načelniku Sućurja

Okupljeni su očekivali da koju riječ kaže i Ante Sanader, predsjednik Vatrogasne zajednice i saborski zastupnik HDZ-a, ali on je riječ prepustio Ivanu Slaviću, HDZ-ovom načelniku Općine Sućuraj i dozapovjedniku tamošnjeg DVD-a.

"Ja bih htio zahvaliti županu na ovoj hvale vrijednoj gesti. Svaka kuna nama puno znači. Mi mali muku mučimo i s crijevima i s vozilima. Snalazimo se kako znamo. Ovo je na tragu županove politike da će pomoći najviše male sredine jer Županija će biti toliko jaka koliko je jaka njena najslabija karika. Očekujem da ćemo uz pomoć Županije svi pokušati naći sredstva za nabavku novih vozila", kazao je Slavić.

Župan Boban danas nije imao konkretne brojke o prijavljenim štetama. Pričekat će da Povjerenstvo završi svoj posao. To bi trebalo biti idući tjedan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara