Zuroff: Neka Bandić sebi i suradnicima plati put u Auschwitz

NAKON što je navodna izjava gradonačelnika Milana Bandića "nacisti nisu bili toliko blesavi" uzbunila javnost, reagirao je i Efraim Zuroff, direktor izraelskog centra Simon Wiesenthal.

Podsjetimo, Bandić je najavio da će zadovoljštinu zatražiti na sudu, jer je on spomenuo da "marksisti nisu bili blesavi ljudi", a ne "rad oslobađa", parolu koja je stajala na ulazu u njemački konc logor Auschwitz. Najavio je da će sav novac koji dobije uplatit u Wiesenthalov fond za pronalaženje nacista. No, direktor centra Efraim Zuroff se oglasio u Novom listu, u kojem je taj članak i objavljen, te odbio Bandićev novac.

"Ako je istina ono što je Bandić rekao želim kazati da se radilo o vrlo uvredljivoj izjavi. Čak i ako se šalio gradonačelnik je prešao liniju koja se nikad ne smije prelaziti. Radi se o vrlo nesretnom komentaru, pogotovo u zemlji u kojoj su toliki ljudi ubili nacisti i njihovi pomagači."

"Sumnjam da će Bandić dobiti tu parnicu, no ako je dobije, bolje bi bilo da novac uloži u edukaciju o holakaustu u Hrvatskoj. Štoviše neka plati sebi i svojim suradnicima iz poglavarstva put u Auschwitz pa da na licu mjesta vidi kakvi su se užasi tamo događali" - dodao je Efraim Zuroff.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara