Bandić i Sanader dogovorili izgradnju dvorane Arena Zagreb, Ingra i TriGranit dobili posao

VLADA Republike Hrvatske i Grad Zagreb prihvatili javnu ponudu za izgradnju dvorane Arena Zagreb, a na sastanku održanom u Banskim dvorima uglašeno je i da će oni zajednički sufinancirati njezin najam, koji će godišnje iznositi 7,5 milijuna eura, priopćila je Vlada.

To znači da će i Vlada i Grad Zagreb, prema modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima, za najam dvorane godišnje davati po 3,75 milijuna. U tu cijenu je uračunat i hladni pogon.

Građevinska tvrtka Ingra priopćila je nakon ovog sastanka da  će sportsku dvoranu Arena Zagreb, s kapacitetom za 15.600 posjetitelja, graditi konzorcij TriGranit i Ingra.

Građevinski radovi trebali bi započeti u srpnju ove godine, a završiti u studenom 2008. Arena Zagreb nalazit će se u zagrebačkom naselju Lanište i koristit će se za brojna sportska, kulturna i poslovna događanja od kojih je prvo Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine, kaže se u priopćenju.

Dvorana će osim rukometa biti namijenjena i za mali nogomet, košarku, odbojku i druge sportove, a biti će prilagođena za održavanje koncerata, izložbi, sajmova, konvencija i kongresa, kažu u Ingri.

"Izgradnja Arene Zagreb prva je faza budućeg kompleksa Arene koji će se sastojati od najvećeg trgovačko-zabavnog centra nove generacije čiji je investitor TriGranit. Tako će se Arena Zagreb i trgovački centar nadopunjavati kroz niz sadržaja kao što su kino dvorane, wellness centar, brojni ugostiteljski objekti i trgovine, uz zajedničko parkiralište", stoji u priopćenju.

Prema dogovoru Ingre s Gradom Zagrebom i Vladom Republike Hrvatske, potpisivanje ugovora o zakupu s konzorcijem predviđeno je najkasnije početkom svibnja.

Vlada će s 30 milijuna kuna sufinancirati i uređenje prostora bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici, gdje će biti preseljene četiri zagrebačke srednje škole koje nemaju primjerene prostore za rad. Dogovoreno je i da iz hrvatskog proračuna izdvoji 2,5 milijuna kuna kako bi se pokrio dio troškova održavanja svjetskog prvenstva u stolnom tenisu u Zagrebu.

Izaslanstva Vlade i Grada, koja su predvodili predsjednik Vlade Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić, dogovorila su i zajedničko financiranje radova na završetku Muzeja suvremene umjetnosti u jednakim iznosima, koji će biti otvoren ove jeseni.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara